ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2016 04:19 EET | Updated 24/11/2016 04:21 EET

Προσαγωγή υπόπτου για την εν ψυχρώ εκτέλεση του φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας στην Πεντέλη

SOOC

Ένας 22χρονος προσήχθη το βράδυ της Τετάρτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ως ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας Θ.Γ., ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε δασική έκταση στην Πεντέλη.

Ύστερα από έρευνες μηνών και πλήθος καταθέσεων οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσήγαγαν τον νεαρό, ο οποίος ανακρίνεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς. Ο Θ.Γ. είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά στις 8 Μαΐου 2016 και είχε εντοπιστεί νεκρός στις 14 Μαΐου. Οι αστυνομικοί είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε άτομα που σχετίζονταν με διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Θ.Γ. ήταν φοιτητής του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος δέχθηκε πυρά αγνώστων που τον εγκατέλειψαν σε ερημική τοποθεσία.

Η Αστυνομία είχε σχηματίσει έναν κύκλο τεσσάρων υπόπτων μέσα από την ανάλυση των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων και μηνυμάτων του θύματος.

Το κινητό τηλέφωνο του Θοδωρή δεν είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος το πρωί της 14ης Μαΐου 2016, ημέρα εντοπισμού του πτώματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το πήραν –για άγνωστο λόγο- μαζί τους οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια το κατέστρεψαν. Από την επεξεργασία των δεδομένων της άρσης προέκυψαν κάποιες τελευταίες επικοινωνίες του θύματος.

Το χρονικό

Το προηγούμενο βράδυ από την εξαφάνισή του ο 20χρονος είχε συναντηθεί για διασκέδαση με τους φίλους του. Το ίδιο, όμως, δεν έγινε το απόγευμα της Κυριακής (8 Μαΐου 2016), ημέρα εξαφάνισής του από το πατρικό του σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Ο άτυχος νεαρός φέρεται να είχε επικοινωνία με άγνωστα άτομα, τα οποία ενδεχομένως οργάνωσαν ενέδρα θανάτου εναντίον του και στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα στην Πεντέλη.

Ο 20χρονος είχε απολυθεί λίγους μήνες πριν τη δολοφονία ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός του Πεζικού και συνέχιζε τη φοίτησή του στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Θέλοντας να έχει τις δικές του προσωπικές στιγμές και τον δικό του χώρο, πριν από ένα μήνα είχε νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.

Για τον Θοδωρή είχε δηλωθεί εξαφάνισή από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών στις 10 Μαΐου 2016. Η τελευταία φορά, ωστόσο, που τον είδε η μητέρα του ήταν το απόγευμα στις 8 Μαΐου 2016. Έξι ημέρες μετά, στις 09:10 το πρωί ένας νεαρός ορειβάτης, σε θαμνώδη περιοχή δίπλα σε χωματόδρομο στην περιοχή Άγιος Πέτρο Πεντέλης, εντόπισε τη σορό του σε προχωρημένη σήψη. Από την πρώτη αυτοψία του ιατροδικαστή, εξαιτίας της κατάστασης της σορού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, δεν είχε εξακριβωθεί αν έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο.

Η σορός βρισκόταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε προχωρημένη σήψη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από την αρχή το κατά πόσο έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο. Μερικές ημέρες αργότερα ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε τρία τραύματα από κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση.