ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2017 13:49 EET

Ο Πούτιν δίνει εντολή για ελέγχους ετοιμότητας στην Πολεμική Αεροπορία «εν καιρώ πολέμου»

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας (VKS), διέταξε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ συνέστησε να αποδοθεί ιδιαίτερα προσοχή στον βαθμό ανταπόκρισης, στην ανάπτυξη συστημάτων άμυνας σε περίοδο πολέμου και στη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης για την απώθηση εχθρικών πράξεων.

Η δε είδηση, που μετέδωσε το Itar-Tass μεταφράζεται για μία ακόμη φορά με αμηχανία από δυτικά ΜΜΕ αφού χαρακτηριστικός είναι ο ανοιχτός σε πολλές ερμηνείες τίτλος στον Independent «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διατάσσει την ρωσική Πολεμική Αεροπορία να ετοιμαστεί για “περίοδο πολέμου”». Στο σχετικό δε δημοσίευμα, τονίζεται πως οι «προετοιμασίες» αυτές έρχονται μετά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τριβές μεταξύ της Μόσχας με άλλες υπερδυνάμεις. Επισημαίνει δε πως η Ρωσία έχει προχωρήσει στην μεγαλύτερη μετά την πτώση της ΕΣΣΔ ανάπτυξη δυνάμεων της στην Αρκτική ενώ φαίνεται πως ετοιμάζεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τανκ και τεθωρακισμένων οχημάτων αλλά και αεροσκαφών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού οι έλεγχοι ξεκίνησαν ήδη ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται:

«Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκίνησε αιφνιδιαστικός έλεγχος με στόχο την αξιολόγηση της ετοιμότητας των υπηρεσιών και του στρατεύματος σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά τη μάχη».

Όπως τονίζεται θα αποδοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανταπόκριση κατά σε περίπτωση συναγερμού μάχης, στην ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας και στους απαιτούμενους χρόνους για την ικανοποιητική ανταπόκριση και απόκρουση σε περίπτωση επίθεσης.

Επίσης, δόθηκε διαταγή να υπάρχει αυστηρή συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφάλειας και την διατήρηση υπό άριστες συνθήκες των όπλων και πυρομαχικών.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μπορείτε να δείτε εικόνες από προηγούμενους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που είχαν γίνει τον περασμένο Αύγουστο.