ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2017 05:12 EET | Updated 09/02/2017 05:12 EET

Σήμερα η συνάντηση του νέου επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο με τον Ταγίπ Ερντογάν. Η ατζέντα των συνομιλιών

Tom Williams via Getty Images
UNITED STATES - JANUARY 12: Rep. Mike Pompeo, R-Kan., nominee for director of the Central Intelligence Agency, testifies during his Senate Select Intelligence Committee confirmation hearing in Dirksen Building, January 12, 2017. The hearing was moved from Hart Building due to a power outage. (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call)

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί σήμερα στην 'Αγκυρα ο νέος επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο. Η επίσκεψη αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον τουρκικό Τύπο «αιφνίδια», προέκυψε από την προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας, πρόκειται θα συζητηθούν τα θέματα του ΡΥD, της δράσης της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπως και το θέμα της έκδοσης του ιδίου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από τον ΙΣΙΣ, και πως και αυτό θα συζητηθεί με τον νέο αρχηγό της CIA.

Ο κ. Καλίν προσέθεσε ότι σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρος Τράμπ εμφανίστηκε θετικός και πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά σε αυτή την επίσκεψη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post