Η πρώτη Ελληνίδα που προσπαθεί να κατακτήσει το Έβερεστ

Η πρώτη Ελληνίδα που προσπαθεί να κατακτήσει το Έβερεστ

Για το Νεπάλ αναχωρεί σήμερα την Παρασκευή, η Κική Τσακαλδήμη, η πρώτη Ελληνίδα που θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην κορυφή του Έβερεστ.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, η 38χρονη ορειβάτισσα από την Αλεξανδρούπολη θα συναντηθεί στο Κατμαντού με τον εκπαιδευτή της Satyabrata Dam και τους δύο Sherpa της αποστολής Higher than Everest και από εκεί θα πεζοπορήσουν προς το base camp του Έβερεστ.

Η Κική Τσακαλδήμη θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην κορυφή των 8.848 μέτρων μετά από 40 ημέρες προετοιμασίας και εγκλιματισμού σε μεγάλα υψόμετρα.

«Οι φόβοι μου δεν με σταματούν»

«Το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας μου δεν ήταν αυτό επάνω στα βουνά και τους παγετώνες», λέει η Κική Τσακαλδήμη, «αλλά η προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών, οι αμέτρητες κλειστές πόρτες, η αμφισβήτηση και η δυσπιστία στα μάτια των συνανθρώπων μου».

Τι εφόδια απέκτησε η Ελληνίδα ορειβάτρια από την προετοιμασία της; «Το δυσκολότερο μάθημα μετά από ένα μήνα προετοιμασίας στις Άνδεις ήταν η αποκάλυψη της σκληρής αλήθειας της μοναξιάς. Εκεί, στην πλήρη απομόνωση, ανακαλύπτεις τον πραγματικό σου εαυτό. Και αυτό δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί αυτό που θα δούμε, ίσως δεν μας αρέσει. Εγώ το είδα, τρόμαξα, έκλαψα και έμαθα να "περπατάω" ξανά από την αρχή. Τώρα νιώθω δυνατότερη και ωριμότερη στο να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα. Νιώθω πως έγινα καλύτερος άνθρωπος».

«Το ότι θα επιχειρήσω να ανέβω στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, φυσικά και με φοβίζει. Το ότι εκεί στην ζώνη θανάτου ίσως χρειαστεί να ξαποστάσω δίπλα σε νεκρά, παγωμένα σώματα, φυσικά και με κάνει να ανατριχιάζω. Οι φόβοι μου όμως δεν με σταματούν. Θα τους δω κατάματα και εκεί θα δούμε ποιος θα νικήσει».

«Η περιέργεια είναι η κινητήριος μου δύναμη», λέει η ίδια χωρίς δεύτερη σκέψη: «Από εκεί αντλώ τη δύναμη να κάνω άλλο ένα βήμα και μετά άλλο ένα. θέλω να δω πώς θα νιώσω όταν βρεθώ στην κορυφή του κόσμου. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Αλλά τελικά αυτό που με κάνει να νιώθω ζωντανή είναι αυτό το κάθε ένα βήμα που καθημερινά τολμώ να κάνω».

`

Δημοφιλή