Απίστευτη τροπή με τον ληστή του Φαλήρου. Ήταν κρυμμένος για 14 ώρες στη ντουλάπα του διαμερίσματος

Απίστευτη τροπή με τον ληστή του Φαλήρου. Ήταν κρυμμένος για 14 ώρες στη ντουλάπα του διαμερίσματος
sooc

Κινηματογραφική τροπή είχε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του τέταρτου δράστη της συμμορίας ληστών που εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας σε διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας στην οδό Μουσών Παλαιό Φάληρο.

Ο ληστής έμεινε κρυμμένος για 14 ολόκληρες ώρες μέσα στη ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου της ηλικιωμένης που έγινε στόχος, χωρίς κανείς από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν το χώρο να το αντιληφθεί. Έφτασε δε στο σημείο να κάνει τη φυσική του ανάγκη εντός της ντουλάπας, προκειμένου να αντέξει την πολύωρη παραμονή του στο σημείο.

Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βγήκε από την κρυψώνα του, φέρεται να απείλησε με πιστόλι τους ενοίκους, βγήκε στον δρόμο χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.

Στο μεταξύ, ένας Μολδαβός συνεργός του, που είχε απασχολήσει για διπλή ανθρωποκτονία, ληστείες και κλοπές, είναι ο νεκρός ληστής που έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διαφυγής του. Ακόμα δύο άτομα της ίδιας συμμορίας συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έναν Ρώσο, ο οποίος είχε απασχολήσει για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών,. Ο Ρώσος είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκισης. Το ίδιο και ο Μολδαβός. Και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο 41χρονος Μολδαβός στις 10 Μαρτίου 2007 είχε εισβάλει μαζί με έναν συμπατριώτη του, σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλίπολη Πειραιά . Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που οπλοφορούσε νόμιμα, πυροβόλησε και τραυμάτισε στα πόδια τους δράστες, εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, καθώς πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν πολίτη που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε σε βοήθεια. Ο νεκρός δράστης είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το 2015 από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο Ρώσος, 40 χρόνων, είχε εισβάλλει μαζί με σκληρούς κακοποιούς (συνεργούς του) τον Ιούλιο του 2011 κρατώντας πολεμικά καλάσνικοφ σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι αποσπώντας 150.000 ευρώ. Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Φέρονταν υπεύθυνοι για 36 ένοπλες ληστείες, και 18 κλοπές οχημάτων. Χαρακτηριστική της επικινδυνότητάς των δραστών ήταν η ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του. Και αυτός αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2015.

Δημοφιλή