ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2017 11:30 EEST | Updated 14/06/2017 12:10 EEST

Πρωτοφανές: Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. οργανώνουν εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων

Αίσθηση προκαλεί ανακοίνωση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων διοργανώνει στις 29 Ιουνίου 2017 εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία Εξαρχείων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θεματοφύλακας αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας και με θέσεις σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυταρχισμού παρεμβαίνει κάθε φορά υπέρ των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται «τυφλά» φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και Αστυνομικών τα οποία τείνουν να γίνουν «Θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. κάνει την αρχή αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί την 29-06-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων και καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση έστω και τώρα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος δηλώνει στη Huff Post Greece ότι "στόχος μας είναι να περάσουμε ένα μήνυμα κατά της δημιουργίας άβατου οπουδήποτε στην Αθήνα. Θα πάμε κανονικά στα Εξάρχεια και θα κάνουμε την εκδήλωσή μας". Αστυνομικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι μία τέτοια εκδήλωση θα μπορούσε να πυροδοτήσει επεισόδια στην περιοχή και έτσι αναμένεται να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που η Ομοσπονδία επιμείνει στην απόφασή της.