ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/11/2017 12:05 EET | Updated 07/11/2017 20:33 EET

Θέμα Λιαργκόβα θέτει πλέον η κυβέρνηση

Pacific Press via Getty Images
HELLENIC PARLIAMENT, ATHENS, ATTIKI, GREECE - 2016/07/20: Nikos Voutsis, President of Hellenic Parliament and deputy of Syriza, in the main hall of the Hellenic Parliament, where the discussion is taking place. (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Θέμα Λιαργκόβα θέτει πλέον η κυβέρνηση, αλλά και πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για τον υπολογισμό των τόκων. Στην τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή γίνεται λόγος για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δις ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, όμως ο Ευκλ. Τσακαλώτος απάντησε ότι ο υπολογισμός βασίζεται σε λάθος στοιχεία του ΟΔΔΗΧ από το 2014. Ο Ν. Βούτσης εκφράζει έκπληξη για την χρήση μη έγκυρων στοιχείων που δημιουργούν κλίμα κινδυνολογίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».