Κολοράντο: Βρήκαν 115 σορούς σε αποσύνθεση, σε «πράσινο» γραφείο τελετών

Το γραφείο τελετών Return to Nature, που βρίσκεται τώρα υπό έρευνα, πραγματοποίησε «πράσινες» ταφές χωρίς χημικά ταρίχευσης.
Open Image Modal
via Associated Press

Η αστυνομία της πόλης Penrose στο Κολοράντο βρήκε τουλάχιστον 115 σορούς σε αποσύνθεση σε κτίριο γραφείου τελετών.

Το συγκεκριμένο γραφείο τελετών - που ονομάζεται «Return to Nature»- ειδικευόταν στις λεγόμενες «πράσινες» ταφές. Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούσε χημικά στις σορούς, αναφέρει ο Guardian.

Στις ταφές που αναλάμβανε η επιχείρηση, οι νεκροί τοποθετούνταν σε βιοδιασπώμενα φέρετρα, σε σάβανα, ή σε «τίποτα απολύτως» για την ταφή τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γραφείου τελετών. Για μία «πράσινη ταφή» η επιχείρηση χρέωνε από 1.895 δολάρια. 

Open Image Modal
via Associated Press

Η έντονη δυσοσμία ήταν αυτό που οδήγησε τις αρχές στο συγκεκριμένο κτίριο. Οι κάτοικοι της περιοχής το ανέφεραν στις αρχές και ξεκίνησε η έρευνα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φρέμοντ, σε συνεργασία με το FBI.

Ήταν μια «φριχτή σκηνή», δήλωσε ο σερίφης του Φρέμοντ, Άλεν Κούπερ, που δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, από σεβασμό στις οικογένειες των νεκρών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών συνεργάζεται με τις αρχές, συμπλήρωσε.

Θα απαιτηθούν μήνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί, μέσω αποτυπωμάτων ή δειγμάτων DNA, επεσήμανε ο ιατροδικαστής του Φρέμοντ, Ράντι Κέλερ.

Η νομοθεσία του Κολοράντο επιτρέπει τις «πράσινες» ταφές. Ωστόσο, ο νόμος προβλέπει ότι αν ένας νεκρός δεν ταφεί εντός 24 ωρών, η σορός του πρέπει να ψυχθεί κατάλληλα.