Μυθικό Ρεκόρ Γκίνες: Ανδρας επισκέφτηκε τα 7 νέα θαύματα του κόσμου σε 6 μέρες

Μέχρι τα εννέα του χρόνια ο Τζέιμι Μακ Ντόναλντ μπανόβγαινε στα νοσοκομεία, με μια σπάνια πάθηση στη σπονδυλική στήλη, ενώ οι γιατροί πίστευαν ότι θα έμενε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Open Image Modal
.
TRAVELPORT

Άνδρας που ταξίδεψε σε εννέα χώρες, σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σημείωσε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, για τον μικρότερο χρόνο που χρειάστηκε ποτέ κανείς, προκειμένου να επισκεφτεί τα νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

 

Ο Βρετανός ταξιδιώτης, ο συγγραφέας Τζέιμι ΜακΝτόναλντ, σημείωσε το νέο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατόρθωσε να επισκεφτεί τα νέα επτά θαύματα του κόσμου μέσα σε έξι ημέρες, δεκαέξι ώρες και δεκατέσσερα λεπτά.

Open Image Modal
O MακΝτόναλντ στο Ταζ Μαχάλ.
TRAVELPORT

 

Ο ΜακΝτόναλντ, ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα είναι γνωστός ως «Adventureman», «ξεκίνησε για το ταξίδι μιας ζωής με ένα σακίδιο στην πλάτη, με στόχο να επισκεφτεί το Σινικό Τείχος, στην Κίνα, το Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία, την Πέτρα της Ιορδανίας, το Κολοσσαίο, στη Ρώμη, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μάτσου Πίτσου στο Περού και το Τσιτσέν Ίτζα, στο Μεξικό.

Open Image Modal
Ο ΜακΝτόναλντ στο Μάτσου Πίτσου
TRAVELPORT

 

Τα «Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου» ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2000, από τον Μπερνάρντ Βέμπερ, προκειμένου να «ενθαρρύνει τους πολίτες όλου του κόσμου να επιλέξουν επτά νέα θαύματα του κόσμου με λαϊκή ψηφοφορία». 

 

Το μοναδικό γεύμα που έφαγε ο ΜακΝτόναλντς εκτός αεροπλάνου ήταν μια πίτσα, στη Ρώμη. O «Adventureman» έκανε συνολικά δεκατρείς πτήσεις, δεκαέξι διαδρομές με ταξί, εννέα με το λεωφορείο, τέσσερεις με το τρένο και μια με έλκηθρο, διανύοντας συνολικά 33.565 χιλιόμετρα.

Open Image Modal
TRAVELPORT

Το επίτευγμα του ΜακΝτόναλντ θεωρείται ακόμα πιο αξιοσημείωτο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ταξιδιώτης, ως παιδί είχε διαγνωστεί με μια σπάνια πάθηση της σπονδυλικής στήλης, που έκανε τους γιατρούς να πιστεύουν πως θα ζήσει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την ηλικία των εννέα ετών, ο Τζέιμι μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία με μια σπάνια πάθηση της σπονδυλικής στήλης, που ονομάζεται συριγγομυελία. Ωστόσο, με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσοκόμων τα συμπτώματα άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν.

(με πληροφορίες από usatoday)