Πήγε για θητεία στην Κύπρο και του πέρασαν χειροπέδες για κατάθεση στο «επαναστατικό ταμείο»

Πήγε για θητεία στην Κύπρο και του πέρασαν χειροπέδες για κατάθεση στο «επαναστατικό ταμείο»
|
Open Image Modal
BEHROUZ MEHRI via Getty Images

Στο αεροδρόμιο συνελήφθη από την κυπριακή Αστυνομία ο 23χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για καταβολή χρημάτων σε λογαριασμό που ερευνάται ότι σχετίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο 23χρονος είχε φτάσει χθες Δευτέρα στην Κύπρο για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην ΕΛΔΥΚ. Η σύλληψή του έγινε από την κυπριακή Αστυνομία στις 17.00 όταν διαπιστώθηκε στον έλεγχο το ένταλμα σύλληψης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 23χρονος μπήκε στο μικροσκόπιο, γιατί φέρεται να είχε καταθέσει 50 ευρώ στον λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε έρθει στο φως από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία είχε συλλάβει 14 άτομα τον περασμένο Μάιο ως «τροφοδότες» του λογαριασμού. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα χρήματα δίνονταν από συγγενείς κρατουμένων για «εξυπηρετήσεις» εντός των φυλακών.

Ο 23χρονος φαντάρος που συνελήφθη στην Κύπρο αναμένεται να εκδοθεί άμεσα στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν σχετίζεται ο ίδιος με χρηματοδοτήσεις τρομοκρατών και σίγουρα δεν ήξερε που θα κατέληγαν τα μόλις 50 ευρώ που είχε καταθέσει.