Μπιλιάρδο: Χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ημιτελικοί και τελικός θρίλερ με θριαμβευτές το ελληνικό δίδυμο.
Open Image Modal
Oι δύο Έλληνες πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι μετά τον τελικό.
https://www.eurobillard.org/


Η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Στον τελικό του τουρνουά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπιλιάρδου (Confédération Européenne de Billard - CEB), η Ελλάδα έπαιξε με τη Σουηδία.

 

Πολυχρονόπουλος και Κόκκορης οι «ήρωες»

Ενώ ο Νίκος Πολυχρονόπουλος κυριάρχησε στα πρώτα μονά απέναντι στον Τόμπγιορν Μπλόμνταλ, συνέβη το αντίστροφο στο δεύτερο τραπέζι. Εδώ ο Μάικλ Νίλσον είχε ξεκάθαρη νίκη για τη Σουηδία απέναντι στον Κωσταντίνο Κόκκορη.

Ο Μάικλ Νίλσον - κατά παράδοξο τρόπο - έχασε την εναρκτήρια μπάλα και οι Πολυχρονόπουλος/Κόκκορης το εκμεταλλεύτηκαν αλύπητα. Σκόραραν δεκατέσσερις πόντους στη σειρά. Η Σουηδία φυσικά δεν ήθελε να δεχτεί την ήττα της, αλλά και ο Τόρμπιορν Μπλόμνταλ έχασε ένα κρίσιμο χτύπημα.

Έτσι, η Ελλάδα ξαναμπήκε στο τραπέζι και ο Κωσταντίνος Κόκκορης πήρε το δεύτερο match point, με τους δύο Έλληνες να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι.

Open Image Modal
https://billard1.net/

 

Τεράστιο σασπένς είχαν και οι δύο ημιτελικοί μεταξύ Ελλάδας - Ολλανδίας και Σουηδίας - Τουρκίας. Και οι δύο αγώνες πήγαν στο «σκωτσέζικο διπλό» μετά το split single. Η Ολλανδία προηγήθηκε αμέσως με 5-0, όμως η Ελλάδα αντέδρασε για να τελειώσει το ματς με σκορ 15-7 υπέρ της ομάδας μας.

Ανάλογη ήταν και η αναμέτρηση της Σουηδίας με την Τουρκία στον άλλο ημιτελικό. Αφού και οι δύο ομάδες είχαν κερδίσει από ένα μονό αγώνα η καθεμία, πήγαν στον καθοριστικό αγώνα διπλού. Το τούρκικο δίδυμο προηγούνταν με 13-8, αλλά οι Μπλόμνταλ/Νίλσον, με ατσάλινα νεύρα, ανέτρεψαν το ματς με σερί 7 πόντων. Τελικό σκορ 15-13.

Η Ολλανδία εκπροσωπήθηκε από τους Ντικ Γιάσπερς και Ζαν-Πολ ντε Μπρούιν, ενώ για την Τουρκία έπαιξαν οι Σεμί Σαγινέρ και Ταϊφούν Ταζντεμίρ.

Open Image Modal
https://billard1.net/