Νότια Αφρική: Μεθανόλη ανιχνεύτηκε στο αίμα των νεαρών που πέθαναν αιφνιδίως σε μπαρ

Γιγαντώνεται το μυστήριο για το πώς κατανάλωσαν την τοξική χημική ουσία.

Η τοξική χημική ουσία μεθανόλη έχει εντοπιστεί ως πιθανή αιτία του θανάτου των 21 εφήβων σε ένα μπαρ στην πόλη Ιστ Λόντον της Νότιας Αφρικής τον περασμένο μήνα.

Στις σορούς όλων βρέθηκε η συγκεκριμένη ουσία ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα της ήταν αρκετά για να τους σκοτώσει.

Open Image Modal
via Associated Press

 

«Η μεθανόλη έχει ανιχνευθεί και στα 21 άτομα που βρίσκονταν εκεί, ωστόσο υπάρχει ακόμα προοδευτική ανάλυση των ποσοτικών επιπέδων μεθανόλης και του κατά πόσο θα μπορούσε να είναι η τελική αιτία θανάτου», δήλωσε η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Οι αρχές εξακολουθούν να περιμένουν τα οριστικά αποτελέσματα που διεξάγονται σε εργαστήριο στην πόλη του Κέιπ Τάουν.

Η μεθανόλη είναι μια τοξική μορφή αλκοόλης που χρησιμοποιείται βιομηχανικά ως διαλύτης, φυτοφάρμακο ή εναλλακτική πηγή καυσίμου. Δεν χρησιμοποιείται στην παραγωγή αλκοόλης που πωλείται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς οι νεαροί κατανάλωσαν τη μεθανόλη.

Η δηλητηρίαση από αλκοόλ και η εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα έχουν αποκλειστεί ως πιθανές αιτίες θανάτου, αν και ίχνη και των δύο εντοπίστηκαν στα άψυχα σώματα και των 21 θυμάτων.

Οι έφηβοι πέθαναν σε μπαρ τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιουνίου, συγκλονίζοντας τη χώρα και προκαλώντας εκτεταμένες έρευνες από την αστυνομία.

Πολλοί από τους έφηβους βρέθηκαν νεκροί μέσα στο κατάστημα, με τις σορούς τους διασκορπισμένες σε τραπέζια και καναπέδες, ενώ άλλοι πέθαναν αφού μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κοντινές δομές υγείας.

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής αναμένει τα τελικά αποτελέσματα της τοξικολογικής ανάλυσης για να καθορίσει εάν κάποιος θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για τους 21 θανάτους.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ και μερικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν και είναι επί του παρόντος ελεύθεροι με εγγύηση, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με παραβίαση της νομοθεσίας για την εμπορία οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ποτών σε παιδιά.