Πιάτο ημέρας: Τάρτα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν σε φύλλο κανταΐφι

Κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο και μετσοβόνε.
Open Image Modal
Carlo A via Getty Images

Μια εξαιρετική συνταγή μας περιμένει αυτή την εβδομάδα, με σούπερ καπνιστή γεύση, έτοιμη σε μόλις 45 λεπτά.

Έτσι λοιπόν, μαγειρεύουμε για πιάτο ημέρας, μία τάρτα με φύλλο κανταΐφι, τρία τυριά, κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο και μετσοβόνε, καπνιστό ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και λίγο μοσχοκάρυδο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Υλικά

300 γρ. φύλλο κανταΐφι

1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 1/2 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο

1 1/2 φλιζάνι μετσοβόνε τριμμένο

200 γρ. ζαμπόν καπνιστό

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα τυριά.

Ανοίγουμε με τα χέρια μας το φύλλο, αλείφουμε μια φόρμα για τάρτα με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ώστε να πάει και στα πλαϊνά. Ψήνουμε το φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσει λίγο και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος, τα προσθέτουμε στην λεκάνη με τα τυριά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αφού κρυώσει λίγο η τάρτα, την σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας... πίτες και τάρτες» εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.