Η 22η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (22/2) και στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η ΑΕΚ για ακόμα μία φορά την φετινή σεζόν, μετά από το εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, με τρία γκολ, κόντρα στον Λεβαδειακό, σε ένα παιχνίδι που έληξε 4-0 υπέρ της «Ένωσης».
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην Allwyn Arena και πέτυχε γκολ με το «καλημέρα» μετά την ωραία κεφαλιά του Μουκουντί μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς έπαιξαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο – απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο φέτος – και δεν άφησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης περιθώριο αντίδρασης.
Μάλιστα, η ΑΕΚ ήταν επιβλητική στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σκόραρε τρεις φορές. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ έβγαλε μια υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Γιόβιτς για το 2-0 της ομάδας τους, ενώ στην συνέχεια πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του και σημείωσε ένα εντυπωσιακό τέρμα, από τα καλύτερα της φετινής χρονιάς, για το 3-0 της «Ένωσης».
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μαρίν, αφήνοντας «άγαλμα» τον Λοντίγκιν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο έξω από το γήπεδο ήταν εκατοντάδες φίλοι της ομάδας, που φώναζαν συνθήματα και ακούγονταν ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο.
Στο +2 από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ
Το Σάββατο, ο Ολυμπιακός (50β.) επικράτησε εύκολα 2-0 στο Γ. Καραϊσκάκης του Παναιτωλικού, με τέρματα των Πιρόλα και Γιαζίτζι. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League – με αγώνα περισσότερο – μέχρι την χθεσινή επικράτηση της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, η οποία είναι μόνη πρώτη στους 52 βαθμούς.
Ο Ολυμπιακός – που πέταξε ήδη για Γερμανία για τον αγώνα Champions League με την Μπάγερ Λεβερκούζεν – άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Πιρόλα, με τον Ιταλό να αποθεώνεται από τους φίλους των Πειραιωτών και να ακούει ρυθμικά το όνομά του από τις εξέδρες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον εντός έδρας αγώνα με την Λεβερκούζεν στο Γ. Καραϊσκάκης, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 89′ με τον Γιαζίτζι, με τον Τούρκο να πιάνει ένα ωραίο σουτ στην κίνηση, μετά από ενέργεια του Νασιμέντο.
«Γκέλα» ο ΠΑΟΚ, ανανεωμένος Παναθηναϊκός στην Κρήτη
Από την άλλη μεριά, ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ (47β.) με παιχνίδι λιγότερο, «στραβοπάτησε» στην AEL FC ARENA. Αν και προηγήθηκε με τον νεαρό Χατσίδη νωρίς, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 1-1 με ωραίο γκολ του Σαγάλ. Μάλιστα, η σπουδαία ΑΕΛ λίγο έλειψε να φτάσει στη νίκη, καθώς έχασε τεράστια ευκαιρία στο φινάλε, ενώ πέτυχε και γκολ το οποίο ακυρώθηκε σωστά για χέρι που έκανε ο Μούργος στο κατέβασμα της μπάλας.
Τέλος, ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός (36β.) κέρδισε τον 2-0 ΟΦΗ στην Κρήτη και βρίσκεται πλέον στο -3 από τον πέμπτο της βαθμολογίας Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με απίστευτο τελείωμα του «ήρωα» Τεττέη, ο οποίος κρέμασε τον Χριστογεώργο και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και προκάλεσε αίσθηση, είναι ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε λήξη αλλά το VAR τον ειδοποίησε για υποψία πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ειδικότερα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νους φάνηκε να πατάει το πόδι του Τσέριν εντός περιοχής, με το VAR να ειδοποιεί για την παράβαση και τον διαιτητή να δείχνει κατευθείαν την άσπρη βούλα.
Μάλιστα, ο Νους αποβλήθηκε για πέμπτη φορά φέτος με κόκκινη κάρτα, ενώ την εκτέλεση ανέλαβε ο Καλάμπρια, ο οποίος σημάδεψε σωστά, κάνοντας το 0-2 για τον Παναθηναϊκό, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.