Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και οι λεγόμενες δυνάμεις λαϊκής κινητοποίησης άρχισαν να πλήττουν με πυροβολικό από τη Ζούμαρ θέσεις των Πεσμεργκά, των κούρδων μαχητών, στη βόρεια επαρχία Νινευή του Ιράκ, γνωστοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν προέτρεψε τις ιρακινές δυνάμεις να αποσυρθούν από την περιοχή και να δεχθούν την προσφορά της Κυβέρνησης της Περιφέρειας του Κουρδιστάν για συνομιλίες χωρίς όρους προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφωνίες ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ, που οι Κούρδοι έκαναν χθες.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να «σταματήσει την επικίνδυνη συμπεριφορά» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)