Με μια ανάρτησή της στο Facebook , η βουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών της από την κηδεία του πρώην δημάρχου Καισαριανής, Γιώργου Κατημερζή που έγινε το πρωί της Πέμπτης.

«Αποχαιρετήσαμε σήμερα στην Καισαριανή του, τον αγαπημένο μας σ. Γιώργο Κατημερτζή» έγραψε η Σεμίνα Διγενή. Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε ηλικία 88 ετών.

Advertisement
Advertisement
Η Σεμίνα Διγενή με τον Γιώργο Κατημερτζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Μαΐου.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη λύπη, αλλά και περηφάνια, αποχαιρετά τον σύντροφο Γιώργο Κατημερτζή, γέννημα – θρέμμα Καισαριανιώτη και αγωνιστή δήμαρχο της αγαπημένης του και ηρωικής πόλης, ο οποίος στα έξι του χρόνια, τέτοιες μέρες του Μάη το 1944, είχε υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας του ανυπέρβλητου μεγαλείου της θυσίας των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματός του. «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη συντρόφισσά του Δώρα, στα παιδιά του Ηλία και Μαρία Ελένη, την αδερφή του Αργυρώ, τα εγγόνια του και όλους τους οικείους του».

Σεμίνα Διγενή: Παρουσιάζει το νέο της βιβλίο

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η Σεμίνα Διγενή θα παρουσιάσει το 8ο της βιβλίο με τίτλο «Καθ’οδόν» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») στη Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Γιάννης Στάνκογλου και η Κλέλια Ρένεση.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της Σεμίνας Διγενή στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, «γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, σπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στην Ιταλία. Από μικρή ήθελε να γίνει δημοσιογράφος όπως δήλωσε η ίδια. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της χώρας. Εργάστηκε σε πολλά ελληνικά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως τις εφημερίδες Αυγή, Ελευθεροτυπία κ.α. Υπήρξε εμπνεύστρια, παρουσιάστρια και πρότζεκτ μάνατζερ πολλών τηλεοπτικών εκπομπών που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση, από το 1982 ως το 2009.

Διετέλεσε επίσης διευθύντρια προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, σύμβουλος προγραμμάτων στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ σε διάφορες χώρες (π.χ. Κούβα, ΗΠΑ, κ.τ.λ.). Έχει βραβευθεί επίσης με 18 βραβεία για την προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση και 12 για την φιλανθρωπική της δράση. Είναι επίσης ιδιοκτήτρια του ομίλου MEDIASOUP. Ήταν επίσης υπεύθυνη πολιτισμού στην εφημερίδα real news, όπου διατηρούσε ένα δισέλιδο ένθετο. Επίσης δουλεύει στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό όπου κάθε Παρασκευή στις 10 το βράδυ παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή.

Στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές του 2019 η Σεμίνα Διγενή κατέβηκε υποψήφια ευρωβουλευτής και βουλευτής αντίστοιχα με το συνδυασμό του Κ.Κ.Ε.. Εξελέγη με πάνω από 30.000 ψήφους στις ευρωεκλογές, αλλά παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Πειραιά στις βουλευτικές εκλογές, όπου δεν κατάφερε να εκλεγεί και έμεινε εκτός Βουλής. 

Σύζυγος της υπήρξε ο επίσης δημοσιογράφος Γιώργος Καράλης, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, τη σκηνοθέτρια Κίρκη Κάραλη.Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 εξελέγη Βουλεύτρια στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με το ΚΚΕ».