25χρονος κλέφτης αυτοκινήτων στα χέρια της Ασφάλειας

Μαζί με αγνώστους συνεργούς του μετέφεραν τα οχήματα στα Άνω Λιόσια, όπου τα αποθήκευαν προσωρινά και φρόντιζαν για την εκ νέου κυκλοφορία τους.
ΕΛΑΣ

Χειροπέδες σε έναν 25χρονο άνδρα πέρασαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, καθώς βάσει της έρευνάς τους συμμετείχε σε σπείρα κακοποιών, που έκλεβε αυτοκίνητα στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από την αρχή του χρόνου είχαν προμηθευτεί ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων, και έκλεβαν τα οχήματα.

ΕΛΑΣ

Τα μέλη της οργάνωσης συνήθως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναζητούσαν τα οχήματα, που τους ενδιέφεραν και, όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του εξοπλισμού τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν ανευρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, όπου τα αποθήκευαν προσωρινά και φρόντιζαν για την εκ νέου κυκλοφορία τους.

ΕΛΑΣ

Από τα κλεμμένα οχήματα, άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να επισκευάζουν τις ζημιές, που είχαν προκαλέσει κατά την κλοπή τους, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου τους, με σκοπό να τα πουλήσουν.

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην κατοχή και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 132 φυσίγγια των 9mm
  • 240 ευρώ
  • Κινητά τηλεφωνά και κάρτες sim
  • Ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των κλοπών
  • Πινακίδες κυκλοφορίας και
  • Χειρόγραφες σημειώσεις

Επίσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί στη διάπραξη των κλοπών.

Ο 25χρονος, που έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, κατά την επιχείρηση σύλληψής του επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, πλαστογραφία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.