4+1 προτάσεις από την HuffPost για να περάσουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο ενώ « Μένουμε Σπίτι»

«Δεν ασχολούμαι με την δουλειά μου μέχρι την Δευτέρα».

Οταν χαζεύουμε τους - ίδιους - τέσσερις τοίχους όλη την εβδομάδα, οι μέρες μας εύκολα μετατρέπονται σε μία. Κάτι σαν την «Μέρα της Μαρμότας». Το Σαββατοκύριακο όμως έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην ζωή μας ακόμα και αν είμαστε αναγκασμένοι «Μείνουμε Σπίτι», λόγω κορονοϊού και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μπορεί τα μέτρα να μην μας επιτρέπουν να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν ζουν μαζί μας στο ίδιο σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να φανούμε δημιουργικοί ή να βάλουμε την φαντασία μας σε καταστολή.

Γεμίζοντας το Σαββατοκύριακο μας με ευχάριστες δραστηριότητες, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τονώσουμε το ηθικό μας και να ανεβάσουμε την διάθεση μας.

Και είναι βέβαιο πως αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε όλοι μας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Η HuffPost είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί μας κάποιες ιδέες που θα αποτελέσουν κίνητρο για να ξεμπλοκάρουμε και να βάλουμε την δημιουργικότητα και την φαντασία μας να οργιάσει.

Καθαρίζουμε τον εργασιακό μας χώρο

Για πολλούς από εμάς, το σπίτι μας είναι πια ο χώρος εργασίας μας. Για να «βγούμε» από αυτόν και να «μπούμε» στο σπίτι μας το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να απομακρύνουμε από το οπτικό μας πεδίο κάθε τι μας συνδέει με την δουλειά μας.

Τοποθετούμε λοιπόν, το λάπτοπ, τις σημειώσεις μας και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την εργασία μας σε άλλο δωμάτιο. Εναλλακτικοί χώροι «εξαφάνισης» των εργασιακών αντικειμένων είναι τα συρτάρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε ακόμα και μία κουβέρτα από πάνω.

Τώρα επαναλαμβάνουμε την φράση:

Δεν τα αγγίζω μέχρι την Δευτέρα.

Επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Όλη την εβδομάδα είμαστε αναγκασμένοι να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες μας μέσω βιντεοκλήσεων, τσατ και λοιπών μέσων.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να το κάνουμε με φίλους και οικογένεια - και να το απολαύσουμε. Να δώσουμε μία νότα διασκεδαστική.

Βάζουμε μπρος όλες τις εφαρμογές επικοινωνίας, όπως Zoom, House Party τα πάντα όλα. Αν ας πούμε ήταν να εκδράμουμε σε κάποιο μπαρ ή άλλο χώρο με αλκοόλ, μπορούμε να οργανώσουμε μία «ομαδική» βραδιά κρασιού με την βοήθεια της τεχνολογίας. Ηταν να πάμε σινεμά; Κανένα πρόβλημα. Βλέπουμε την ίδια ταινία και μετά την αναλύουμε «παρέα» διεξοδικά.

Τέλος για να μην βρισκόμαστε συνέχεια μπροστά σε μία οθόνη, η τεχνολογία και πάλι δίνει την λύση. Βάζουμε σε ανοιχτή ακρόαση λάπτοπ ή τηλέφωνο και μιλάμε ενώ μαγειρεύουμε ή κάνουμε κάτι άλλο. Αν μάλιστα μένουμε μόνοι μας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Απολαμβάνουμε την φύση

Μπορούμε ακόμα να βγούμε έξω μια φορά την ημέρα για να απολαύσουμε την σωματική μας άσκηση, ακολουθώντας βέβαια τις κατευθυντήριες γραμμές από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Πηγαίνουμε μία βόλτα, ή ένα χαλαρό τζόγκιγκ. Ετσι ερχόμαστε σε επαφή με τις αισθήσεις μας. Αυτή της φρεσκάδας του αέρα ή τη μυρωδιά των λουλουδιών. Παράλληλα θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τις ειδήσεις για τον κορονοϊό, που κατακλύζουν τον εγκέφαλό μας καθημερινά.

Μαγειρεύουμε ένα υπέροχο γεύμα

Βάζουμε σε εφαρμογή τις μαγειρικές μας ικανότητες.

Και επειδή μία γρήγορη βόλτα στο σούπερ μάρκετ δεν είναι στην συγκεκριμένη περίοδο απαραίτητη - φρόνιμη, ήρθε η ώρα να γίνουμε «master chef», στο ίδιο μας το σπίτι.

΄Αλλωστε η μαγειρική είναι ομορφιά, ευτυχία, ελευθερία, δημιουργικότητα και φαντασία.

Τραγουδάμε

Αν τίποτα δεν μας βγάζει τον καλύτερο μας εαυτό ή θέλουμε κάτι να μας ανεβάσει ακόμα περισσότερο, τώρα που είμαστε όλοι ένδον, η λύση είναι μία.

Τραγουδάμε όλοι μαζι...παρέα... ΔΥΝΑΤΑ.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: HuffPost UK