Τι πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα σας εάν ανησυχείτε για τον κορονοϊό

Αν είστε και εσείς από αυτούς που πανικοβάλλονται εύκολα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε λίγο καλύτερα.

Πανικός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού και αν είστε και εσείς από αυτούς που πανικοβάλλονται ευκολά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε λίγο καλύτερα.

Μερικά από αυτά, ξεκινούν από την κουζίνα σας. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να υπάρχουν σε περίπτωση επιδημίας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Προετοιμάστε προμήθεια τροφίμων για δύο εβδομάδες

Το κλειδί με μια μεταδοτική ασθένεια όπως ο κορονοϊός, είναι να μην βρισκόμαστε σε κοινούς χώρους με άλλους ανθρώπους, όπως πχ τα σουπερμάρκετ. Για αυτό λοιπόν, για να αποφύγετε τις αχρείαστες εξόδους, προετοιμάστε μια προμήθεια τροφίμων που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Αποθηκεύστε μόνο φαγητά που σας αρέσουν

Είναι καλό να προτιμήσετε φαγητά που όντως σας αρέσουν, αλλά πρέπει να αποφύγετε εκείνα που θα σας κάνουν να διψάσετε και να διαλέξετε φαγητά πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Τέτοιες καλές επιλογές είναι οι μπάρες πρωτεΐνης, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, το κινόα και οι φακές. Ακόμη θα πρέπει να προμηθευτείτε φασόλια, μακαρόνια σε όλα τα νούμερα και σάλτσα. Τα αυγά είναι επίσης ότι πρέπει για ένα ένα πλήρες πρωινό.

Επιλέξτε τα σωστά φρούτα και λαχανικά

Σίγουρα τα περισσότερα φρούτα σαπίζουν αρκετά γρήγορα, αλλά τα μήλα τα πάνε αρκετά καλά στο ψυγείο και οι μπανάνες είναι τέλειες κατεψυγμένες.

Θυμηθείτε ότι η γεύση συνεχίζει να έχει μεγάλη σημασία

Για να καταφέρετε την τέλεια γεύση χρειάζεστε κρεμμύδια, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πολλά μπαχαρικά.

Αν υπάρχουν παιδιά

Προφανώς, το μητρικό γάλα δεν τελειώνει ποτέ, αλλά αν δεν θηλάζετε, πρέπει να υπάρχει σίγουρα μεγάλη προμήθεια σκόνης γάλακτος. Επίσης, μην ξεχνάτε τις πάνες και τα φάρμακα, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις συνήθεις παιδικές ασθένειες.

Μην ξεχάσετε τα αγαπημένα σας φαγητά όταν είστε άρρωστοι

Σε περίπτωση που αρρωστήσετε χρειάζεστε ζωμούς λαχανικών ή κοτόπουλου. Κρατήστε ψωμί και τοστ στην κατάψυξη για να αντέξουν περισσότερο.

Αποθηκεύστε οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο

Εκτός από τα τρόφιμα χρειάζεστε τα απαραίτητα φάρμακα και τα βασικά για το σπίτι όπως: χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για το πλυντήριο ρούχων και πιάτων, τρόφιμα για τα κατοικίδια σας, σαπούνι χεριών, σαμπουάν και σερβιέτες.

Ας ελπίσουμε ότι τα αποθέματα στην κουζίνα σας και το μαγείρεμα θα είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσετε τον χρόνο σας αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πηγή: foodandwine