«Αηδιαστικές» απειλές σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ

Τι είπε αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Samir Hussein via Getty Images

Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, είχε δεχτεί «αηδιαστικές και πολύ πραγματικές» απειλές όσο ήταν κανονικό μέλος της βασιλικής οικογένειας, είπε απερχόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος (assistant commissioner) της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο Νιλ Μπάσου είπε στο Channel 4 News ότι θα καταλάβαινε αν η Μέγκαν Μαρκλ ένιωθε πως «απειλείται συνέχεια», προσθέτοντας ότι έχουν ασκηθεί διώξεις για τις απειλές αυτές.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν το 2020, είπε πέρυσι πως δεν ένιωθε ασφαλής όταν επισκεπτόταν το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ζευγάρι έχει μιλήσει επανειλημμένα για τη μεταχείριση που υπέστη πριν εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα και τις επιπτώσεις που είχε στην ψυχική του υγεία. Από το 2016 ακόμα, μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης τους, ο Χάρι είχε βγάλει ανακοίνωση κατά των «τρολ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη στοχοποίηση της Μέγκαν.

Ο Νιλ Μπάσου είχε διατελέσει επίσης επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην Αγγλία. «Αν βλέπατε τι έγραφαν και τα λαμβάνατε εσείς, το είδος της ρητορικής online, αν δεν ξέρετε αυτά που ξέρω, θα νιώθατε πως είστε συνέχεια υπό απειλή» είπε. Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν πραγματικές απειλές από την ακροδεξιά, είπε «βεβαίως. Είχαμε ομάδες να διερευνούν. Έχουν ασκηθεί διώξεις για αυτές τις απειλές».

Όπως είπε, είχε μιλήσει και στο παρελθόν δημόσια για την απειλή της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας» λέγοντας πως ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη απειλή την οποία είχε να αντιμετωπίσει. «Όταν άρχισα στην αντιτρομοκρατία το 2015, ήταν περίπου το 6% του συνολικού μας φόρτου εργασίας. Όταν έφυγα, 15 με 16 μήνες πριν, ήταν πάνω από το 20%».

Ο ίδιος ήταν υπεύθυνος επίσης για την προστασία μελών της βασιλικής οικογένειας.

Δημοφιλή