Αυστραλία: Το αδέσποτο κουταβάκι αποδείχθηκε άγριο ντίνγκο

Τι είναι το ντίνγκο και γιατί χαρακτηρίζεται επικίνδυνο.
Instagram/Wandi Dingo

Ενα κουτάβι που βρέθηκε σε αυλή εξοχικής κατοικίας στην Αυστραλία αποδείχθηκε πως ήταν τελικά ένα καθαρόαιμο άγριο ντίνγκο.

Ο Γούαντι, όπως ονομάστηκε, είναι ηλικίας μικρότερης του ενός έτους. Εντοπίστηκε σε μια αυλή στην μικρή πόλη Γουαντίλιγκονγκ, στην πολιτεία της Βικτόρια, τον περασμένο Αύγουστο.

Η οικογένεια που το μάζεψε αρχικά νόμιζε πως ήταν ένα άκακο σκυλάκι, που το είχαν παρατήσει οι ιδιοκτήτες του. Σύντομα, όμως, κατάλαβαν πως κάτι άλλο συνέβαινε. Ετσι, αποφάσισαν να το πάνε σε κτηνίατρο, η οποία παρατήρησε γρατζουνιές στην πλάτη του ζώου. Τα σημάδια αυτά πιθανότατα προκλήθηκαν από κάποιο αρπακτικό πουλί που γράπωσε με τα νύχια του το μικρό ντίνγκο με σκοπό να το φάει αργότερα.

Αυτό είχε αποτέλεσμα να χάσει την οικογένειά του και να περιφέρεται μόνο του, κάνοντας άπαντες να πιστέψουν πως πρόκειται για κουτάβι. Ενα γενετικό δείγμα του εστάλη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας για εξετάσεις και μετά από έξι εβδομάδες βγήκαν τα αποτελέσματα, που έδειξαν την πραγματική του ταυτότητα.

Τι είναι το ντίνγκο

Το Ντίγκο (Canis lupus dingo) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Κυνιδών (Canidae). Πρόκειται για είδος άγριου σκύλου που ζει στην Αυστραλία. Λόγω της σχετικής απομόνωσης τους, έχουν διατηρήσει τα πανάρχαια χαρακτηριστικά που τα συνδέουν με τα πρωτόγονα σκυλιά και το λύκο και τα διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο.

REDA&CO via Getty Images

Είναι ζώα με ρωμαλέο σώμα, ψηλά και δυνατά πόδια, πλατύ κεφάλι, μυτερό ρύγχος και όρθια αυτιά. Το μήκος του σώματός τους φτάνει τα 1,30 μέτρα και το ύψος τους έως 60 εκατοστά. Τα αρσενικά είναι συνήθως μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα θηλυκά της ίδιας ηλικίας.

Το τρίχωμα του ντίνγκο είναι κοντό, πυκνό και το χρώμα του είναι κιτρινωπό έως καστανοκόκκινο και λευκό στην κοιλιά. Η ουρά του είναι μακριά και φουντωτή. Τα ντίνγκο ζουν και κυνηγούν σε αγέλες. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά, κατοικίδια ζώα και πουλερικά, τρωκτικά, ερπετά, ακόμα και με έντομα, ενώ παλαιότερα κυνηγούσαν και καγκουρό.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή