Αυστραλία: Nτίνγκο αρπάζει με τα δόντια του κοριτσάκι που κολυμπά και προσπαθεί να το πνίξει

Μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Τσάμπερλεϊν το 1980. Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες για να αποδείξει η μητέρα πως την είχε αρπάξει ντίνγκο και δεν την είχε σκοτώσει.
Thurtell via Getty Images

Ένα νεαρό κορίτσι διακομίσηκε εσπευσμένα με ελικόπτρεό στο νοσοκομείο αφού δέχθηκε επίθεση από ένα ντίνγκο στο νησί K’gari-Fraser της Αυστραλίας.

Το παιδί δημοτικού σχολείου κολυμπούσε όταν το ντίνγκο «προσπάθησε να την αρπάξει και σύμφωνα με πληροφορίες την κράτησε κάτω από το νερό για μερικά δευτερόλεπτα», είπαν οι διασώστες.

Μέλη της οικογένειας της κατάφεραν, όπως αναφέρει τo ΒΒC, να απελευθερώσουν την μικρή απο το ντίνγκο αλλά έφερε πολλαπλά δαγκώματα στο κεφάλι και τα δάχτυλά της ενώ ήταν σε κατάσταση σοκ.

Διασώστες παρείχαν στο παιδί τις πρώτες βοήθειες επί τόπου αλλά κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.

Η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κουίνσλαντ (QPWS) είπε ότι η εικόνα που υπάρχει επί του παρόντος είναι ότι το κορίτσι κολυμπούσε σε μια ρηχή λιμνοθάλασσα όταν το ντίνγκο πλησίασε από πίσω και το άρπαξε από το κεφάλι.

Το ζώο πιστεύεται ότι είναι ένα αρσενικό, δεν φέρει τσίπ και οι δασοφύλακες ερευνούν το περιστατικό, όπως ανέφερε η QPWS σε ανακοίνωσή της.

«Η QPWS εκφράζει τα λύπης της για το περιστατικό στο κορίτσι και την οικογένειά της και της εύχεται ταχεία ανάρρωση».

Το νησί K’gari-Fraser στο Κουίνσλαντ, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας ενώ φιλοξενεί περίπου 200 άγρια ντίνγκο.

Υπάρχουν αυστηροί κανόνες κατά την σίτισης τους, με βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Πέρυσι, ένα πεντάχρονο αγόρι διακομίστηκε επίσης με ελικόπτερο στο νοσοκομείο με δαγκώματα στο κεφάλι, το χέρι και τους γλουτούς του μετά από επίθεση από ντίγκο στην παραλία.

Το 2001, ένα εννιάχρονο αγόρι σκοτώθηκε κοντά σε ένα κάμπινγκ στο νησί, στην πρώτη θανατηφόρα επίθεση Ντίνγκο στην Αυστραλία μετά την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της εννέα εβδομάδων Αζάρια Τσάμπερλεϊν στο Uluru-Ayers Rock το 1980 (οι αρχές πίστευαν πως το μωρό είχε δολοφονηθεί από την μητέρα του αλλά μετά τρεις δεκαετίες αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η αθωότητά της).

Τι είναι τα ντίνγκο;

Τα ντίνγκο είναι σαρκοφάγα θηλαστικό που ανήκουν στην οικογένεια των κ κυνίδων. Είναι δηλαδή είδος άγριου σκύλου που απαντάται στην Αυστραλία όπου εκτιμάται πως έφτασε πριν από 3.000-4.000 χρόνια από τη νοτιοανατολική Ασία. Λόγω της σχετικής απομόνωσης τους, τα ντίνγκο έχουν διατηρήσει τα πανάρχαια χαρακτηριστικά που τα συνδέουν με τα πρωτόγονα σκυλιά και το λύκο και τα διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο.

Έχουν χρυσαφί ή κοκκινωπό τρίχωμα και ζουν μόνα τους (ειδικά νεαρά αρσενικά) ή σε αγέλες έως και δέκα ζώων. Διανύουν σε μεγάλες αποστάσεις και επικοινωνούν με ουρλιαχτά σαν λύκους. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά, κατοικίδια ζώα και πουλερικά, τρωκτικά, ερπετά ενώ παλαιότερα κυνηγούσαν και καγκουρό.

Τα ντίνγκο εξημερώνονται και παλαιότερα οι Αβορίγινες τα χρησιμοποιούσαν ως κυνηγόσκυλα.

Δημοφιλή