ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2020 20:05 EET

Αυστρία: Παραιτήθηκε τελικά ο βουλευτής ο οποίος συμμετείχε σε «πάρτι κορονοϊού»

Παραδέχθηκε από την αρχή το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Stringer Austria / Reuters

Έπειτα από τον σάλο των τελευταίων ημερών, την παραίτησή του από όλα τα αξιώματά του, υπέβαλε την Τρίτη, 24 Μαρτίου, ο Γκέρχαρντ Χίρσμαν, ο βουλευτής του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας, στην τοπική Βουλή του ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας, ο οποίος συμμετείχε το περασμένο Σάββατο σε «πάρτικορονοϊού», που είχε διαλύσει η Αστυνομία και είχε υποβάλει μηνύσεις εναντίον των συμμετεχόντων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, παραδέχθηκε από την αρχή το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, ωστόσο, με την συμπεριφορά του έχει απογοητεύσει πολλά πρόσωπα και δεν θα του ήταν πλέον δυνατό να συνεχίσει την πολιτική δραστηριότητά του στο πνεύμα του Κόμματος των Ελευθέρων, γι αυτό και παραιτείται από όλα τα αξιώματά του.

Τονίζει επιπλέον ότι αυτό οφείλει τόσο απέναντι στην οικογένεια του όσο και στον κύκλο των φίλων του, που, όπως σημειώνει, δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες προσωπικές εξυβρίσεις, προσβολές και τεράστιες δυσφημήσεις.

Την παραίτηση του Γκέρχαρντ Χίρσμαν χαιρέτισε απόψε ως υπεύθυνη και συνεπή απόφαση μετά και την παραδοχή του λάθους του βουλευτή, ο Στέφαν Χέρμαν, ο γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων στη Στυρία, το οποίο συμμετείχε στην προηγούμενη αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η κυβέρνηση αυτή είχε παραμείνει στην εξουσία μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαίου 2019, όταν κατέρρευσε εξαιτίας του διαβόητου σκανδάλου «Υπόθεση Ίμπιζα» στο οποίο φέρεται να ενέχεται άμεσα ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.  Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ