ΔΙΕΘΝΕΣ
14/11/2018 13:46 EET

Αυτή η γυναίκα είναι 29 χρονών και μπορεί να θυμηθεί τα πάντα από την ηλικία των 12 ημερών

Θυμάται από γεύσεις μέχρι και μυρωδιές!

今日新聞NOWnews

Οι περισσότεροι άνθρωποι και τι δεν θα έδιναν να θυμούνται τα πάντα, από τις πιο ευτυχισμένες τους στιγμές μέχρι και τις απαντήσεις στις εξετάσεις. Για τη Ρεμπέκα Σάροκ, όμως, είναι ευλογία και κατάρα μαζί.

Η Σάροκ, είναι 29 χρονών από την Αυστραλία και έχει γεννηθεί με μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική κατάσταση που της «επιτρέπει» να θυμάται σχεδόν όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή της, από την στιγμή που γεννήθηκε.

NOWnews

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, η πρώτη μνήμη της είναι από την ηλικία των 12 ημερών, που οι γονείς την τράβηξαν την πρώτη της φωτογραφία. Μπορεί να θυμηθεί μικρές λεπτομέρειες από το πάρτι των γενεθλίων της και το σατέν φόρεμα που φορούσε το αρκουδάκι της «Minnie Mouse», που την τρομοκρατούσε.

Κάποιες μνήμες είναι πιο ζωντανές από τις άλλες, όμως τα συναισθήματα που έχει νιώσει και οι μυρωδιές που έχει μυρίσει κατά τη διάρκεια της ζωή της, δε μπορεί να τα ξεχάσει ποτέ.

«Οι αναμνήσεις μου βρίσκονται όλες σε χρονολογική σειρά. Απο μωρό θυμάμαι τα πάντα και άργησα να καταλάβω ότι δεν ήταν φυσιολογικό να θυμάσαι τόσες λεπτομέρειες», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα.

Παραδέχτηκε επίσης πως είναι υπέροχο να θυμάται όλες τις ωραίες αναμνήσεις, αλλά τρομακτικό να θυμάται και όλες τις άσχημες στιγμές και το πως ένιωσε, γεγονός που της προκάλεσε κατάθλιψή στην ηλικία των δεκατεσσάρων.

Η Ρεμπέκα Σάροκ είναι ανάμεσα στους 60 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν σούπερ-μνήμη.

 

Πηγή: Mirror