Αυτό είναι το νέο Lexus RX

Η 5η γενιά του πολυτελούς SUV, θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση RX 500h, σε plug-in RX 450h+ και σε αυτοφορτιζόμενη υβριδική RX 350h.
RX-450h
RX-450h
LEXUS

Πλήρης ανασχεδιασμός για το RX, το πολυτελές SUV της LQEXUS, το οποίο από το 1998 έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση. Μάλιστα, με το λανσάρισμα του RX 400h το 2005, εισήγαγε την υβριδική τεχνολογία σε αυτή τη κατηγορία και με πάνω από 3,5 εκατ. πωλήσεις, εκ των οποίων οι 300.000 στην Ευρώπη, ευελπιστεί στην 5 γενιά να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία.

Μάλιστα, μαζί με το νέο NX, που λανσαρίστηκε πρόσφατα, και το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο RZ, το RX θα βοηθήσει στη δημιουργία του Επόμενου Κεφαλαίου (Next Chapter) της Lexus. Με αυτά τα τρία μοντέλα η εταιρεία θα έχει την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη της αγοράς D/E premium SUV, που αποτελεί την καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Lexus.

Η Lexus έχει αναπτύξει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Next Chapter για το νέο RX, η οποία περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου - spindle body – που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος.

Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο Tazuna σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή «χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο». Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και απέριττη διάταξή του, που ενισχύεται από το νέο σύστημα πολυμέσων Lexus Link Mutlimedia με τον ενσωματωμένο βοηθό «Hey Lexus», μία οριζόντια οθόνη αφής 14 ιντσών και απομακρυσμένες λειτουργίες με δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εφαρμογής Lexus Link για smartphone.

Για να διαμορφώσει την οδηγική υπογραφή «Lexus Driving Signature» του νέου RX, η Lexus βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, τη μείωση βάρους, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να δημιουργήσει έναν πιο φυσικό διάλογο ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον οδηγό. Ο βελτιωμένος χειρισμός και η απόκριση βασίζονται σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας GA-K της Lexus που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

RX-500h F Sport
RX-500h F Sport
LEXUS

Το νέο RX θα διατίθεται με μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων συνόλων στην Ευρώπη. Το RX 450h+ 2.5L είναι το πρώτο RX που υιοθετεί την plug-in υβριδική τεχνολογία της Lexus. Διαθέτει τετρακύλινδρο, υβριδικό κινητήρα κύκλου Atkinson 2.5lt και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18.1 kWh. Ένας πρόσθετος πίσω ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει τη λειτουργία της μόνιμης τετρακίνησης μέσω του Lexus E-Four. Η συνολική ισχύς είναι 309 hp, επιταχύνοντας στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα. Οι εκπομπές CΟ2 είναι κάτω από 26 γρ./χλμ., η κατανάλωση καυσίμου μικρότερη από 1,2 λίτρα/100 χλμ., η ηλεκτρική αυτονομία ξεπερνά τα 65 χλμ., και η μέγιστη ταχύτητα στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα.

Το νέο RX 350h χαρακτηρίζεται από τη βελτιωμένη, ομαλή και αποδοτική λειτουργία του αυτοφορτιζόμενου υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος 4ης γενιάς. Αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης με κινητήρα βενζίνης 2.5lt αποδίδει 250 hp και επιταχύνει σε 7,9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, επωφελείται από το ίδιο πρόγραμμα βελτιώσεων υβριδικών εξαρτημάτων που υιοθετεί το RX 450h+, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, υβριδικού κιβωτίου ταχυτήτων/διαφορικού με πιο συμπαγή σχεδίαση, και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης e-Four στάνταρ. Το RX 350h είναι μία ισχυρή εναλλακτική λύση έναντι των μοντέλων του ανταγωνισμού, που τροφοδοτούνται από κινητήρες μικρότερου κυβισμού ή ήπια υβριδικά και είναι ιδανικό για πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην άνεση και την αποδοτικότητα.

RX-350h F
RX-350h F
LEXUS

Το RX 500h χρησιμοποιεί μία εντελώς νέα, παράλληλη υβριδική αρχιτεκτονική, που αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 2.4lt και κιβώτιο 6 σχέσεων, ενσωματωμένο εμπρός ηλεκτροκινητήρα και μονάδα ελέγχου ισχύος, υβριδική μπαταρία και ένα συμπαγή πίσω e-axle 76 kW. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 371 hp/273 kW με ροπή 550 Nm, που προσφέρει επιτάχυνση σε 6,2 δευτερόλεπτα. Επίσης, το όχημα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και σε αμιγώς ηλεκτρικό EV mode. Το RX 500h 2.4T, θα διατίθεται με το καινοτόμο σύστημα ελέγχου κίνησης DIRECT4.

RX-450h
RX-450h
LEXUS

Ως προς την ασφάλεια, το RX επωφελείται από την τρίτη γενιά του Lexus Safety System +, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driving Assist και προαιρετικό Extended Safety Package. Επίσης, διατίθεται με το Safe Exit Assist της Lexus, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα απασφάλισης θυρών που εμποδίζει το άνοιγμά τους στην πορεία οχημάτων ή δικυκλιστών που πλησιάζουν από πίσω.