Αυτό το έξυπνο στρώμα θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο γρήγορα

Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
.
.
UT Austin

Ένα νέο έξυπνο στρώμα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμούνται γρηγορότερα θερμαίνοντας και ψύχοντας το σώμα τους σε όλα τα σωστά σημεία. Εάν η τεχνολογία διατεθεί στο εμπόριο, θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να ξεκουραστούν περισσότερο.

Η πρόκληση: Ο μέσος άνθρωπος αποκοιμιέται σε λιγότερο από 20 λεπτά μετά τον ύπνο, αλλά εκτιμάται ότι το 10% των Αμερικανών υποφέρει από χρόνια αϋπνία.

Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική μας υγεία, οδηγώντας σε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Υπάρχουν συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να αποκοιμηθεί γρήγορα, αλλά αυτά μπορεί να τα συνηθίσει ο οργανισμός με αποτέλεσμα να προκληθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες, αναφέρει το Freethink.

Οι συμμετέχοντες αποκοιμήθηκαν 58% πιο γρήγορα και η ποιότητα του ύπνου τους «βελτιώθηκε σημαντικά».

Κοιμηθείτε σε αυτό: Οι άνθρωποι της UT Austin κατασκεύασαν ένα έξυπνο στρώμα και μαξιλάρι που βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται πιο γρήγορα.

Αυτό μιμείται μια λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού που ρυθμίζει τον 24ωρο κύκλο ύπνου - αφύπνισης - περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο, προκαλεί μια ελαφρά μείωση της κεντρικής θερμοκρασίας του σώματός μας, η οποία προκαλεί ένα αίσθημα υπνηλίας.

Πώς λειτουργεί: Ενσωματωμένα στο στρώμα της ομάδας UT Austin υπάρχει ένα σύστημα μέσα από το οποίο κυκλοφορεί είτε νερό είτε αέρα. Στο κεντρικό μέρος του στρώματος, αυτό το νερό ή ο αέρας είναι δροσερό, αλλά στο μαξιλάρι και γύρω από τις άκρες του στρώματος - κοντά στα χέρια και τα πόδια του ύπνου - είναι ζεστό.