Ακόμα και η Όπρα Γουίνφρεϊ γκουγκλάρει τις ασθένειές της

Ακόμα και η Όπρα Γουίνφρεϊ γκουγκλάρει τις ασθένειές της
ANTHONY HARVEY via Getty Images

Η Όπρα Γουίνφρει δεν μπορεί να αντισταθεί στη δύναμη του Διαδικτύου.

Σε ένα κείμενο που υπέγραψε η δημοφιλής παρουσιάστρια, ηθοποιός και ακτιβίστρια και θα δημοσιευτεί στο τεύχος του Νοεμβρίου του O, The Oprah Magazine, αποκαλύπτει μια περιπέτεια υγείας που πέρασε και χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να κάνει αυτοδιάγνωση.

Όταν είδε ότι η αριστερή πλευρά του πηγουνιού της είχε διογκωθεί, η Γουίνφρει έψαξε στο Google για πρησμένους λεμφαδένες, το οποίο οδήγησε σε μια τρομακτική διάγνωση.

«Κανένα από τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά», έγραψε. «Για τις επόμενες ώρες, σκέφτηκα τα χειρότερα. Γιατί ο λαιμός ξαφνικά διογκώθηκε; Ίσως να μην ήταν ξαφνικό. Ίσως να μεγάλωνε κάθε μέρα κι εγώ να το παρατήρησα μόνο τώρα», γράφει η Γουίνφρει.

Αμέσως έκλεισε ραντεβού με την γιατρό. «Όταν επιτέλους άνοιξα το στόμα μου για να με εξετάσει ο γιατρός, ήμουν έτοιμη να ακούσω: ”Συγνώμη κυρία Γουίνφρει, έχετε....” και εδώ φαντάστηκα μια τρομερή ασθένεια. Αυτό όμως που είπε ήταν ότι οι σιελογόνοι αδένες έχουν μπλοκαριστεί. ”Πήγαινε στο σπίτι, πιες πολύ νερό και προσπάθησε να φας λίγο λεμόνι για να τονωθούν οι σιελογόνοι αγωγοί”».

Η Γουίνφρει δεν πίστευε αυτό που άκουγε. «Είχε ανέβει η πίεσή μου με το να διαβάζω και να σκέφτομαι πώς θα συνεχίσω τη ζωή μου με αυτή την ασθένεια, οποιαδήποτε κι αν είναι.

Πηγή: Oprahmag