Επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην Αλάσκα με λίγη τροφή και χωρίς καταφύγιο

Κάθε μέρα χάραζε ένα σήμα «SOS» στο χιόνι για να προσελκύσει την προσοχή.
CBS News Videos

Ένας άντρας κατάφερε να επιβιώσει για περισσότερο από τρεις εβδομάδες στην άγρια φύση της Αλάσκας με λίγη τροφή και με κάτι που έμοιαζε για καταφύγιο.

Συγκεκριμένα, κατάφερε να επιβιώσει σε ένα 1,5 μέτρο χιόνι, για τρεις εβδομάδες, περνώντας τα βράδια - η θερμοκρασία έπεφτε στους -30 βαθμούς- στο αυτοσχέδιο καταφύγιο που έχτισε, με συντρίμμια που βρήκε μετά την πυρκαγιά, τρώγοντας ότι είχε απομείνει από τις καμένες κονσέρβες.

Κάθε μέρα χάραζε ένα σήμα «SOS» στο χιόνι για να προσελκύσει την προσοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια πυρκαγιά στα μέσα Δεκεμβρίου, έκαψε την καλύβα του Τάισον Στιλ, στην άγρια φύση της Αλάσκας, τον αγαπημένο σκύλο του και τις περισσότερες προμήθειές του.

CBS News Videos

Ο Στιλ πέρασε τα δύο πρώτα βράδια σε ένα ιγκλού, καθώς η θερμοκρασία έπεφτε στους -30 βαθμούς Κελσίου. Την τρίτη ημέρα βγήκε και έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο από μουσαμάδες και ξύλα. Η φωτιά είχε καταστρέψει τον εξοπλισμό και το κινητό του δεν λειτουργούσε. «Δεν είχα χάρτη και δεν γνώριζα πολύ καλά την γύρω περιοχή. Έγραψα SOS στο χιόνι και περίμενα».

Τις εβδομάδες μετά τη φωτιά, ο Στιλ έτρωγε αποφάγια από κονσέρβες και φυστικοβούτυρο, κοιμόταν σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό που έφτιαξε γύρω από τη ξυλόσομπα που κάποτε βρισκόταν μέσα στο σπίτι του.

Στους ανθρώπους που τον έσωσαν παραδέχτηκε ότι η φωτιά προέκυψε μετά από ένα «λάθος βιασύνης», καθώς έριξε ένα χαρτόνι μέσα στη σόμπα, θέλοντας να ανάψει πιο γρήγορα.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ο Στιλ δηλώνει πως σκοπεύει να μείνει με την οικογένειά του στην Γιούτα.

(Με πληροφορίες από BBC, CNNi)