Βρέθηκε μπουκάλι με μήνυμα Ρώσου ναυτικού από τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αλάσκα

Η πράσινη φιάλη βρέθηκε σε απομακρυσμένη ακτή από έναν άνδρα που συλλέγει καυσόξυλα στην περιοχή.
Associated Press

Ένας άνδρας ανακάλυψε μπουκάλι 50 ετών, ενώ έκοβε ξύλα σε ακτή της Δυτικής Αλάσκας, το οποίο έκρυβε σημείωμα από Ρώσο ναυτικό.

Ο Τάιλερ Ιβάνοφ μοιράστηκε την ανακάλυψή του στο Facebook και οι Ρώσοι που το είδαν μετέφρασαν το μήνυμα. Ήταν χαιρετισμός από έναν Ρώσο ναυτικό το 1969, δήλωσαν οι μεταφραστες του. Το μήνυμα περιελάμβανε διεύθυνση και αίτημα απάντησης από τον παραλήπτη που θα το βρει.

Το μήνυμα ήταν το εξής:

«Θερμοί χαιρετισμοί από το ρωσικό VRFX Sulak. Χαιρετώ αυτόν που θα βρει το μπουκάλι και θα απαντήσει σε όλο το πλήρωμα στη δεύθυνση -43 BRXF Sulak. Σας ευχόμαστε υγεία, πολλά χρόνια ζωής και χαρούμενη ιστιοπλοΐα. 20 Ιουνίου 1969»

Οι δημοσιογράφοι από το κρατικό ρωσικό δίκτυο ΜΜΕ, Rossiya-1 εντόπισαν τον αποστολέα, τον καπετάνιο Ανατούλι Μποτσανένκο. «Μοιάζει με χειρόγραφό μου», δήλωσε εκείνος.

Το μήνυμα στάλθηκε ενώ βρισκόταν στο Sulak, πλοίο του οποίου το έργο είχε εποπτεύσει από το 1966μέχρι το 1970, δήλωσε ο Μποτσανένκο.

Σε ένα σημείο της καριέρας του, ήταν ο νεότερος καπετάνιος στον Ειρηνικό στα 33 του χρόνια, δήλωσε .

Ο Ιβανόφ δεν ήταν σίγουρος αν θα επέστρεφε ένα μήνυμα, αλλά σκέφτηκε να γράψει τις δικές του επιστολές μαζί με τα παιδιά του. Χάρηκε που μια παλιά ιστορία αναβίωσε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγές: BBC, Guardian

Δημοφιλή