Αλάσκα: Στρατιώτης σκότωσε τη σύζυγό του, έκρυψε το πτώμα και την έψαχνε με τη μητέρα της

Το πτώμα της Σάρια βρέθηκε σε φρεάτιο πολύ κοντά στο σπίτι τους, ενώ έφερε θανατηφόρο τραύμα από σφαίρα στον αριστερό της κρόταφο.
Anchorage, Alaska, United States, North America
Anchorage, Alaska, United States, North America
John Elk via Getty Images

Ένας στρατιώτης στην Αλάσκα κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τη νεόνυμφη σύζυγό του, έκρυψε το πτώμα της σε φρεάτιο και στη συνέχεια βοήθησε τη μητέρα της να την αναζητήσει, αφήνοντας να πιστέψει ότι εξαφανίστηκε.

Ο Ζάριους Χίλνταμπραντ, 21 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της επίσης 21χρονης συζύγου του, Σάρια Χίλνταμπραντ, που ήταν γιατρός στην εθνική φρουρά της Αλάσκας. Ακόμη, κατηγορείται για αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων. Δήλωσε την εξαφάνισή της το βράδυ της 7ης Αυγούστου, 36 ώρες μετά το φερόμενο έγκλημα, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Άνκορατζ, αναφέρει η New York Post.

Το πτώμα της Σάρια βρέθηκε σε φρεάτιο πολύ κοντά στο σπίτι τους, ενώ έφερε θανατηφόρο τραύμα από σφαίρα στον αριστερό της κρόταφο.

«Επικαιροποιημένες πληροφορίες για την εξαφανισμένη σύζυγό μου ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!» έγραφε ο 21χρονος στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης μία ημέρα πριν ανακαλυφθεί το πτώμα της και λιγότερες από 48 ώρες πριν από τη σύλληψή του.

Η μητέρα της Σάρια δήλωσε στην Anchorage Daily News την Παρασκευή ότι «περπατούσε επί ώρες μαζί μου ψάχνοντας την κόρη μου γνωρίζοντας ότι ήταν νεκρή. Μου είπε ψέματα πολλές φορές και προσπάθησε να το παίξει ένας ανήσυχος σύζυγος».

Όταν ο Χίλνταμπραντ δήλωσε την εξαφάνιση της συζύγου του τη Δευτέρα, είπε στην αστυνομία ότι αυτός και η Σαρία επέστρεψαν στο σπίτι τους γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου, αφού γιόρτασαν τα γενέθλιά του στο κέντρο της πόλης με φίλους, σύμφωνα με την κατάθεσή του. Ένας γείτονας ανέφερε αργότερα ότι άκουσε έναν πυροβολισμό γύρω στις 2:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το KTUU.

Προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του, ο άνδρας φέρεται να έστειλε ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό της γυναίκας στους συναδέλφους της στο εστιατόριο, στις 10.45 το πρωί της 6ης Αυγούστου, στο οποίο έγραφε ότι «δεν θα μπορέσει να έρθει στη δουλειά».

Ο ίδιος αρνείται ότι έστειλε αυτό το μήνυμα.Προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του, ο άνδρας φέρεται να έστειλε ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό της γυναίκας στους συναδέλφους της στο εστιατόριο, στις 10.45 το πρωί της 6ης Αυγούστου, στο οποίο έγραφε ότι «δεν θα μπορέσει να έρθει στη δουλειά». Ο ίδιος αρνείται ότι έστειλε αυτό το μήνυμα.

Όταν αστυνομικοί επισκέφθηκαν το σπίτι του ζευγαριού την περασμένη Τρίτη, πρόσεξαν δύο πιστόλια πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Το ένα ήταν πλήρως γεμισμένο, ενώ από το άλλο έλειπε μόνο μία σφαίρα.

Ένας από τους αστυνομικούς πρόσεξε ότι το μοναδικό κρεβάτι στο διαμέρισμα ήταν καλυμμένο με ένα ανώστρωμα αλλά δεν είχε σεντόνι. Αφού ζήτησε να ρίξει μια ματιά, ο 21χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι το ζευγάρι φυλούσε κάτων από το κρεβάτι αντικείμενα προσωπικής φύσης, όπως βοηθήματα για το σεξ.

Όταν τελικά οι Αρχές έψαξαν με ένταλμα το διαμέρισμα, μετά τη σύλληψη του άνδρα, διαπίστωσαν ότι το στρώμα ήταν μούσκεμα στο αίμα. Ίχνη αίματος βρέθηκαν και στην μπανιέρα και σε μερικά από τα πατώματα, όπως δήλωσαν οι Αρχές.

Δημοφιλή