Ανασχηματισμός: Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια - Τα νέα πρόσωπα και αυτοί που μένουν εκτός

Ανακατατάξεις και «καραμπόλες» στο κυβερνητικό σχήμα.
Eurokinissi

Αλλαγές, μετακινήσεις, ανακατατάξεις και αποχωρήσεις από την κυβέρνηση φέρνει ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας με νέο υφυπουργό τον Χρήστο Κέλλα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος και το Υπουργείο Εργασίας η Νίκη Κεραμέως όπου θέση υφυπουργού παίρνει ο Κώστας Καραγκούνης.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης αναλαμβάνει ο Κώστας Γκιουλέκας ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών ο Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργούς τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Βασίλη Σπάνακη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ έγινε ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Η Κατερίνα Παπακώστα πήρε τη θέση της Μαρίας Κεφάλα στο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής. Ο Χρίστος Δήμας τοποθετήθηκε στη θέση του κ. Θεοχάρη στο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στις τάξεις των υφυπουργών ο Στέφανος Γκίκας πάει στο Υπουργείο Ναυτιλίας στη θέση του Γιάννη Παππά, η Ζωή Ράπτη πηγαίνει υφυπουργός στο Ανάπτυξης παίρνοντας τη θέση του Μάξιμου Σενετάκη. Eπίσης, ο Ιάσων Φωτήλας πηγαίνει στο Υπουργείο Πολιτισμου ως υφυπουργός ενώ η κ. Αλεξοπούλου φεύγει από το Υποδομών που ήταν υφυπουργός Μεταφορών και τη θέση της καταλαμβάνει ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος είναι νέος υφυπουργός Μεταφορών.

Εκτός έμειναν οι Κ.Σκρέκας, Λ.Αυγενάκης και Δ.Καιρίδης και Δ.Μιχαηλίδου.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ορκισθούν, σήμερα στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Δημοφιλή