Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης λόγω κορονοϊού

Οι δρομείς μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους ή να μεταφέρουν την συμμετοχή τους για έναν από τους Μαραθώνιους των επόμενων τριών ετών.

Ο φετινός Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο από πλευράς συμμετοχών και ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια θεάματα της πόλης, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, ακυρώθηκε, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζουν να εξαλείφουν τις ελπίδες για την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Τετάρτη, 24 Ιουνίου.

Οι αξιωματούχοι της πόλης και οι διοργανωτές - ιδιοκτήτες του μαραθωνίου, οι New York Road Runners, αποφάσισαν ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνη η διεξαγωγή του κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας έχουν δηλώσει ότι οι μεγάλες εκδηλώσεις, ειδικά εκείνες που προσελκύουν κόσμο από διάφορες χώρες αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι δρομείς που είχαν εγγραφεί για τον φετινό Μαραθώνιο, μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους ή να μεταφέρουν την συμμετοχή τους για έναν από τους Μαραθώνιους των επόμενων τριών ετών.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν την διαδρομή εικονικά σε ημερομηνία που θα ανακοινώσουν τον Ιούλιο.

Να σημειωθεί πως ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης κλείνει φέτος το Νοέμβριο, 50 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο αθλητικό καλεντάρι. Πρόκειται για σημείο αναφοράς της πόλης, προσελκύοντας περισσότερους από 50.000 δρομείς, 10.000 εθελοντές και περίπου ένα εκατομμύριο θεατές, οι οποίοι διασχίζουν σχεδόν κάθε προσβάσιμο σημείο των 42.5 χιλιομέτρων, από τους πέντε δήμους, που τρέχουν οι αθλητές.

Δημοφιλή