Άνδρας έκοψε τον λαιμό καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού- η αντιτρομοκρατική στις έρευνες

Επεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών - φέρεται να φώναζε «Αλλάχ ακμπάρ».
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Ένας άνδρας σκότωσε έναν καθηγητή γυμνασίου, κόβοντάς του τον λαιμό σε δρόμο προαστίου του Παρισιού, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία την Παρασκευή.

Ο καθηγητής είχε δείξει σε μαθητές της τάξης του σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία θεωρούνται βλάσφημα από τους μουσουλμάνους, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέφερε πως διερευνά την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στο Κονφλάν Σέντε Ονορίν, προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομική περίπολο ενώ κρατούσε μαχαίρι σε μικρή απόσταση από τη σκηνή του εγκλήματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Sύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ήταν 18 ετών και είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Αστυνομική πηγή είπε ότι μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει «Αλλάχ ακμπάρ». Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι πληροφορίες αυτές εξετάζονται.

Άλλη μια αστυνομική πηγή είπε ότι το θύμα αποκεφαλίστηκε, μα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο προάστιο, μετέδωσε το BFM.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικώντο βράδυ.

Στη Γαλλία έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων από ισλαμιστές τα τελευταία χρόνια.

Τον προηγούμενη μήνα ένας άνδρας που μετανάστευσε στη Γαλλία από το Πακιστάν επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε εκείνο το σημείο ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν σκοτώσει εργαζομένους του περιοδικού πριν από πέντε χρόνια, επειδή το περιοδικό είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

(με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή