Απειλές θανάτου κατά Γάλλου ιερέα μετά από εκδήλωση με pole dancing σε εκκλησία

Ο ιερωμένος ανέφερε πως το σόου ήταν «ήπιο», αλλά παραδέχθηκε πως «σε ορισμένους δεν άρεσε».
.
.
Προτεσταντική Ενορία Saint-Guillaume / Facebook

Ιερέας στη Γαλλία δέχεται μέχρι και απειλές θανάτου επικρίσεις μετά από εκδήλωση με pole dancing εντός της εκκλησίας όπου διακονεί.

Ο Ντανιέλ Μποεσερμπάχερ, ιερωμένος στην προτεσταντική εκκλησία Σάιντ- Γκιγιόμ του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία, είναι σε επικοινωνία με τις Αρχές αφότου έλαβε δύο ανώνυμες επιστολές με απειλές σε βάρος του.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έχει να κάνει με το σόου που περιλαμβάνει Stabat Mater* και το pole dancing» συμπέρανε.

Ο σύλλογος μπαρόκ μουσικής και παραστατικών τεχνών, Passions Croisées, νοίκιασε την εκκλησία την περασμένη εβδομάδα για δύο παραστάσεις της λυρικής ακολουθίας Stabat Mater του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι , τις οποίες συνδύασε με χορευτικά και pole dance νούμερα.

Η εφημερίδα Dernières Nouvelles d’Alsace αναφέρει ότι ο γυμναστής και πρώην πρωταθλητής Γαλλίας στο pole dancing Βενσέν Γκρομπελνί έδωσε τη δική του παράσταση στην εκδήλωση, με την τοπική εφημερίδα να τον χαρακτηρίζει «επιδέξιο, αθλητικό, χαριτωμένο, αυθάδη και, κάποιοι θα έλεγαν, σέξι».

Τα 1.000 εισιτήρια που διατέθηκαν, εξαντλήθηκαν πολύ σύντομα, συμπλήρωσε το μέσο.

Ο ιερωμένος ανέφερε πως το σόου ήταν «ήπιο», αλλά παραδέχθηκε πως «σε ορισμένους δεν άρεσε».

Σε μία από τις επιστολές που έλαβε έκτοτε, αναφερόταν πως «οι ενορίτες πρέπει να αποκεφαλιστούν» αλλά και πως «αυτό δεν είναι εκκλησία, είναι καμπαρέ».

Στην άλλη, ο αποστολέας έγραφε πως ο ιερέας «πρέπει να αποκεφαλιστεί γιατί έδωσε το κλειδί της αγίας μας εκκλησίας σε ένα φίδι που χορεύει».

Ο Μποεσερμπάχερ δήλωσε ότι βρέθηκαν αντίγραφα του προγράμματος της βραδιάς με σχόλια όπως «θα πεθάνετε» ή «θα πάτε στην κόλαση», τα οποία τα είχαν ρίξει κάτω από την πόρτα του ναού.

«Έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε αντιδράσεις, αλλά όχι να δεχόμαστε απειλές θανάτου» σημείωσε ο 54χρονος, αλλά υπογράμμισε πως «δεν με αποθαρρύνουν καθόλου». «Νομίζω ότι η εκκλησία πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο».

Το pole dance μπορεί να θεωρηθεί, μερικές φορές, συνώνυμο των ερωτικών show και των σεξ κλαμπ, αλλά είναι επίσης ένα εξειδικευμένο άθλημα που απαιτεί υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αφοσίωσης.

Υπάρχουν πολλοί εθνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί pole dancing και η Διεθνής Ομοσπονδία Pole Sports ασκεί πιέσεις για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμη δύο παραστάσεις που συνδυάζουν όπερα και pole dancing έχουν προγραμματιστεί στο Σάιντ- Γκιγιόμ, στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.

* Χριστιανικός ύμνος του 13ου αιώνα για την Παναγία.

Δημοφιλή