«Απλά πείτε με Χάρι»: Ο πρίγκιπας Χάρι απαρνείται τον τίτλο του μετά την απαγόρευση της βασίλισσας

Ο 35χρονος πρίγκιπας γύρισε στην Αγγλία για πρώτη φορά και θέλουν να τον φωνάζουν σκέτο «Χάρι».
Associated Press

Ο πρίγκιπας Χάρι άφησε για λίγο την ζωή του στον Καναδά και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια προγραμματισμένη εμφάνιση στο Εδιμβούργο, για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής για το περιβάλλον.

Ο 35χρονος πρίγκιπας, μετά την είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ απαγορεύει στο ζευγάρι να χρησιμοποιήσει το όνομα Σάσεξ εμπορικά, ζήτησε από τους διοργανωτές να τον προσφωνήσουν σκέτο “Χάρι”.

Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος των δεσμεύσεών του ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Σε λιγότερες από πέντε εβδομάδες, ο Χάρι θα αποχωρήσει από τον ρόλο του ως senior royal.

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στην Αγγλία την Τρίτη το βράδυ, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση πως εκείνος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, παραιτούνται από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

HuffPost India

Πριν ανέβει στη σκηνή για την ομιλία του, η οικοδέσποινα Αγιέσα Χαζαρίκα, δήλωσε στο κοινό: «Έχει καταστήσει σαφές ότι πλέον θέλει να τον αποκαλούμε Χάρι».

Παρά την απαγόρευση της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει 6ος στην σειρά για τον θρόνο και θα διατηρήσει τον βασιλικό του τίτλο, αν και δεν θα τον χρησιμοποιήσει.

Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει μεγάλες διαταραχές στην βασιλική οικογένεια, αλλά ο 35χρονος πρίγκιπας φαινόταν ευτυχισμένος και κουβέντιασε με άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Μιλώντας στο κοινό, έκανε λόγο για τα ταξίδια λέγοντας πως είναι «η καρδιά της ανθρώπινης εμπειρίας» και ελπίζει ότι το σύστημα θα παίξει μεγάλο ρόλο σε μια θετική αλλαγή στον κλάδο του τουρισμού.

Associated Press

Την τελευταία φορά η Μέγκαν και ο Χάρι αντιμετώπισαν σκληρή κριτική όταν έγινε γνωστό πως πέταξαν με 4 ιδιωτικά τζετ σε περίοδο 11 ημερών, ενώ σε ομιλίες τους τόνιζαν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πρίγκιπας Χάρι κάνει μια δημόσια εμφάνιση από τότε που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ράγκμπι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγες μέρες μετά την συνάντησή του με την βασίλισσα στο Σάντριγχαμ.

Πηγή: news/ theguardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα