Από τον Ιανουάριο στη λίστα των υπόπτων για τη διάρρηξη των θυρίδων o 58χρονος

Μετά την αποκάλυψη της διάρρηξης πήγε τουλάχιστον μία φορά και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών.
.
.
Eurokinissi

Από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου το όνομα τού 58χρονου ήταν στη λίστα των βασικών υπόπτων για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων στο υποκατάστημα τραπέζης του Χαλανδρίου, τη οποία είχαν σχηματίσει τα στελέχη του Τμήματος Διαρρηκτών.

Για περισσότερους από δύο μήνες οι ερευνητές της Ασφάλειας, συνδύαζαν όλα τα δεδομένα, που είχαν στη διάθεσή τους και είδαν στον 58χρονο ενδιαφέροντα προς διερεύνηση στοιχεία.

Ο φερόμενος ως δράστης της διάρρηξης με λεία 3 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα ήταν σχετικά πρόσφατος ενοικιαστής θυρίδας στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο. Είχε ενοικιάσει μία μεγάλου μεγέθους θυρίδα, στην ίδια σειρά με τις διαρρηγμένες. Σε κάθε επίσκεψή του φορούσε γάντια μίας χρήσεως, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί λόγω της πανδημίας, αλλά κρίθηκε αξιοπερίεργο από τους αστυνομικούς. Πάντοτε είχε μαζί του ένα σακίδιο μεταφοράς φορητού υπολογιστή, το οποίο στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας φαίνεται στα μάτια των ερευνητών φουσκωμένο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 58χρονος το επίμαχο διάστημα των ερευνών επισκέφθηκε το θησαυροφυλάκιο πέντε φορές και παρέμεινε στον χώρο για περισσότερο χρόνο από ό,τι συνηθίζουν οι ενοικιαστές, ενώ μετά την αποκάλυψη της διάρρηξης-«μαμούθ» πήγε τουλάχιστον μία φορά και εκδήλωσε ενδιαφέρον -όπως λέγεται- για την πορεία των ερευνών.

Ολα αυτά τα στοιχεία, όμως, δεν μπορούσαν να μετατρέψουν αυτόματα τον 58χρονο από ύποπτο σε κατηγορούμενο, κάτι που άλλαξε μόνον με την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του με εκείνο, που βρέθηκε σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες.

Ο ίδιος αρνήθηκε στους αστυνομικούς του «Διαρρηκτών» κάθε εμπλοκή με την υπόθεση και αμφισβήτησε το εύρημα του DNA.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, όμως, οι αστυνομικοί πουθενά δεν εντόπισαν κάποιο από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και πλέον είναι στο χέρι του ανακριτή, εάν θα ζητήσει νέες έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ.