Αποκαλύψεις για την εκτέλεση στην Κέρκυρα: Το καρτέλ του Μαυροβουνίου και οι εκτελέσεις στη Βάρη

Τα θύματα ενδεχομένως να είχαν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.
.
.
Eurokinissi

Διπλό συμβόλαιο θανάτου από «εισαγόμενους» -μισθωμένους -εκτελεστές «βλέπουν» οι αστυνομικοί για τη διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα.

Μία από τις εκδοχές που εξετάζεται είναι τα θύματα να είχαν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από τους διώκτες τους (μέλη αντίπαλης συμμορίας ) στην πατρίδα τους. Το ίδιο έχουν προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να κάνουν και άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνήθως ήταν μέλη καρτέλ ναρκωτικών. Κρύφτηκαν στην Αθήνα και τελικά εντοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Οι δύο άντρες που εκτελέστηκαν στην Κέρκυρα είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., μέλη της συμμορίας «Σκάλιαρι».

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται ο ένας από τους δύο νεκρούς να είναι από τη Σερβία και ο άλλος από το Μαυροβούνιο (σ.σ. ηλικίας περίπου 45 ετών αμφότεροι), ενώ οι εκτελεστές τους ήταν τουλάχιστον δύο. Ο ιατροδικαστής διέγνωσε επίσης (σ.σ. από τα τραύματα) πως ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το διπλό φονικό ήταν υψηλής βλητικής ικανότητας.

Εντός της ημέρας θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα τους για να σταλούν στις βάσεις δεδομένων της Europol, προκειμένου να επιβεβαιωθεί και επίσημα η ταυτότητα τους. Επίσης, εξετάζεται η εμπλοκή τους στο καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών με έδρα το Μαυροβούνιο –ένα καρτέλ στο όποιο άνηκαν και οι δύο άνδρες που είχαν πέσει νεκροί σε «συμβόλαιο θανάτου» στα Βλάχικα της Βάρης πριν μερικούς μήνες. Τότε, οι δράστες εισέβαλαν σε ταβέρνα παρουσία πλήθους κόσμου και εκτέλεσαν δύο μέλη της «Σκάλιαρι», μπροστά στις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τα θύματα είχαν έρθει στην Ελλάδα για να εξαφανιστούν από τους διώκτες τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τόσο στην περίπτωση της Βάρης όσο και στην περίπτωση της Κέρκυρας οι δράστες ήταν «εισαγόμενοι» και είχαν στρατιωτική εκπαίδευση.

Στην Κέρκυρα στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν συνολικά 30 κάλυκες, γεγονός που σημαίνει ότι οι εκτελεστές άδειασαν τα όπλα τους πάνω στα θύματα. «Και οι δύο έφεραν πολλαπλά τραύματα σε όλο τους στο σώμα, με περισσότερες από δέκα βολίδες ο καθένας, στον λαιμό, στον θώρακα, στα χέρια και τα πόδια», δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας που εξέτασε τις σωρούς των δύο ανδρών που βρέθηκαν νεκροί νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Χαλικούνα, στη νότια πλευρά του νησιού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπλο βρέθηκε και μέσα στο αυτοκίνητο των θυμάτων. Στην Κέρκυρα μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Δημοφιλή