Αργεντίνος βουλευτής «κάηκε» λόγω άσεμνων πράξεων σε τηλεδιάσκεψη της Βουλής

Η κάμερα τον κατέγραψε σε ερωτικές περιπτύξεις με τη σύζυγό του.
.
.
Reuters

Αργεντίνος βουλευτής τέθηκε σε διαθεσιμότητα την Πέμπτη επειδή κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου της χώρας εμφανίστηκε να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με τη σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια ειδικής διάσκεψης, κατά την οποία κάποιοι βουλευτές ήταν παρόντες στο κτίριο αλλά οι περισσότεροι εμφανίζονταν σε μεγάλες οθόνες, ο Χουάν Εμίλιο Αμέρι εμφανίστηκε να κάθεται με τη γυναίκα του στην αγκαλιά του πριν προβεί σε άσεμνες πράξεις, κατεβάζοντάς της τη μπλούζα και φιλώντας την στα στήθη. Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Σέρτζιο Μάσα, διέκοψε τη συνεδρίαση για να αναφέρει ένα «σοβαρό παράπτωμα», τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους κανονικούς τύπους και τη λειτουργία του σώματος και ζητώντας να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα ο Αμέρι και να δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή για την αποπομπή του. Οι εισηγήσεις του έγιναν δεκτές.

Ο ίδιος ο Αμέρι είπε ότι δεν είχε καταλάβει πως ήταν ακόμα «στον αέρα».

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» είπε στο ραδιόφωνο Con Vos de Buenos Aires. «Δεν είναι ότι έκανα σεξ με τη γυναίκα μου. Ήταν μια περίπτωση 10 δευτερολέπτων...βγήκε από το μπάνιο και την είδα».

Όπως πρόσθεσε, ήταν βέβαιος πως δεν ήταν συνδεδεμένος, αλλά επανασυνδέθηκε αυτόματα.

Η είδηση του περιστατικού και το βίντεο κυκλοφόρησαν ευρύτατα στην Αργεντινή, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί «καίγονται» λόγω τηλεδιασκέψεων, εν μέσω της πανδημίας: Ο Ιρλανδός Λουκ Φλάναγκαν τον Ιούνιο εμφανίστηκε χωρίς παντελόνι ενώ συζητούσε θέματα με συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο.

(με πληροφορίες από Reuters, Associated Press)