ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2020 11:15 EEST | Updated 08/09/2020 16:49 EEST

Αστυνομικός-ληστής: Οι κλεμμένοι φάροι και οι «έρευνες» κοντά σε σπίτι υπουργού

Η κλοπή των φάρων έγινε αιτία για να μετακινηθεί από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στις πεζές περιπολίες.

Eurokinissi

Να εξιχνιάσει μόνος του και εκτός υπηρεσίας αστυνομικές υποθέσεις ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε ο 22χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος συνελήφθη για τη ληστεία με θύμα 37χρονο έμπορο αυτοκινήτων στην  περιοχή της Αργυρούπολης.

Ο 22χρονος έστησε τη ληστεία μαζί με 40χρονο ιδιοκτήτη αυτοκινήτων στη Νέα Σμύρνη. Ο ειδικός φρουρός είχε απασχολήσει την υπηρεσία του για κλοπή φάρων της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτούς έκανε «έρευνες» εκτός υπηρεσίας στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου υπήρχαν πολλά κρούσματα ληστειών σε φαρμακεία.

Η κλοπή των φάρων έγινε αιτία για να μετακινηθεί από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στις πεζές περιπολίες. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο 22χρονος εθεάθη –κατά τη διάρκεια των ύποπτων «ερευνών» του στην Καλλιθέα-  κοντά στο σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Μέχρι και χθες όταν και επιβεβαιώθηκε ότι ο ειδικός φρουρός έκανε ληστεία, στην ΕΛ.ΑΣ. κανείς δεν ήταν απολύτως βέβαιος εάν πρόκειται για μία περίπτωση «υπερβάλλοντος ζήλου» ή εγκληματικής φύσης.

Όταν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. τον ρώτησαν γιατί πήγε στο σπίτι του εμπόρου αυτοκινήτων στην Αργυρούπολη εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες ότι εκεί κρύβονταν ναρκωτικά. Αρχικά είχε μεταβεί στο σπίτι της Αργυρούπολης την περασμένη Παρασκευή αλλά έγινε αντιληπτός από γείτονες. Όταν τον ρώτησαν γιατί κινείται ύποπτα στη γειτονιά, τότε εκείνος έβγαλε την υπηρεσιακή του ταυτότητα και την έδειξε σε πολίτη λέγοντας πως είναι αστυνομικός και ότι βρίσκεται εκεί για υπηρεσιακούς λόγους.

Χθες, Δευτέρα, ξαναπήγε στο σημείο για τη ληστεία και σύμφωνα με το θύμα άρπαξε μαζί με το συνεργό του 40.000 ευρώ. Ο έμπορος αυτοκινήτων κατέθεσε ότι τον έδεσαν και ότι τον ανάγκασαν να πιάσει με τα χέρια του ναρκωτικά, προκειμένου να υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με αυτά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός και ο συνεργός του γνώριζαν ότι ο έμπορος αυτοκινήτων είχε στο σπίτι του ναρκωτικά και προσπάθησαν να τον εκβιάζουν να τους δώσει 40.000 ευρώ για να μην τον συλλάβουν. Όταν τελικά οι δράστες έφυγαν από το σπίτι του 37χρονου, τότε ο έμπορος αυτοκινήτων προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα ναρκωτικά αλλά έγινε αντιληπτός από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν προλάβει να φτάσουν στο σημείο. Έτσι, συνελήφθη και το θύμα της ληστείας για κατοχή ναρκωτικών.

ΕΔΕ και διαθεσιμότητα

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και σε σακούλα που πέταξαν πριν από τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού και μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ειδικού φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φθαρμένο δελτίο ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, αστυνομική ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο γεμιστήρες. Παράλληλα, στην οικία του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τίθεται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος του η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.