Αστέρι για τον Κόπολα στην Λεωφόρο της Δόξας 50 χρόνια μετά την έξοδο του Νονού στα σινεμά

Ο μεγάλος σκηνοθέτης εξήγησε μάλιστα γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να ζήσει αυτή την τιμή.
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ταινίας «Ο Νονός», στο Λος Άντζελες.
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ταινίας «Ο Νονός», στο Λος Άντζελες.
via Associated Press

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πρόκειται να αποκτήσει το δικό του αστέρι στην «Λεωφόρο της Δόξας» του Χόλιγουντ την Δευτέρα 21 Μαρτίου, σχεδόν 50 χρόνια από την ημέρα που η ταινία «Ο Νονός», βγήκε στους κινηματογράφους.

Και ενώ ήταν εκείνη η ταινία που εκτόξευσε την καριέρα του στη στρατόσφαιρα, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της 7ης Τέχνης χάρη στις εντυπωσιακές του παραγωγές τα επόμενα χρόνια με ταινίες όπως «Η Συνομιλία» (The Conversation), «Απολάλυψη Τώρα» (Apocalypse Now) και φυσικά τα σίκουελ του Νονού.

Ο σκηνοθέτης νιώθει πολύ συγκινημένος για την τιμή που του γίνεται. Όταν μάλιστα κάποιος εκφράζει την έκπληξή του που δεν έχει ήδη ένα αστέρι στο Walk of Fame, λέει: «Ο τρόπος που γίνεται η απονομή αστεριού είναι ότι όταν μια ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους, το στούντιο που την έχει χρηματοδοτήσει ή διανείμει πληρώνει για να μπει το όνομά σου στην «Λεωφόρο της Δόξας». Καθώς εγώ χρηματοδοτούσα και διένειμα τις δικές μου ταινίες, δεν είχα ποτέ την τύχη ένα στούντιο να με «πριμοδοτήσει - τιμήσει» με αυτό τον τρόπο.

Ταυτόχρονα, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα παραδέχεται ότι αποτελεί ύψιστη διάκριση να λαμβάνεις το «προσωπικό σου αστέρι».

«Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι επαναστατούσα ενάντια στο Χόλιγουντ, στην πραγματικότητα είμαι ένα πλάσμα του Χόλιγουντ. Δημιουργήθηκα από το Χόλιγουντ και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος της παράδοσης του Χόλιγουντ. Αν μπορώ να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, αυτής της υπέροχης παράδοσης του Χόλιγουντ, είμαι χαρούμενος».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο επιστήθιος φίλος του και σκηνοθέτης «θρύλος», Τζορτζ Λούκας, δεν έχει ακόμα το δικό του αστέρι, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είπε: «Αν κάποιος αξίζει ένα αστέρι στο Walk of Fame, αυτός είναι ο Τζορτζ. Θα του δώσω το δικό μου».

Πηγή: Variety

Popular in the Community