Τζέσικα Τσαστέιν: Πρόθυμη να χάσει το κόκκινο χαλί των Όσκαρ για τους makeup artist της

Η υποψήφια για το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου και η απόφαση της Ακαδημίας να «κόψει» από την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση οκτώ βραβεία.
LOADINGERROR LOADING
(Photo by Jordan Strauss/Invision for the Producers Guild of America/AP Images)
(Photo by Jordan Strauss/Invision for the Producers Guild of America/AP Images)
via Associated Press

Η Τζέσικα Τσαστέιν κατέστησε σαφές ότι θα υποστηρίξει τους make-up artist της ταινίας «The Eyes of Tammy Faye» στα Όσκαρ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει το κόκκινο χαλί.

Υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου με την ερμηνεία της ως Τάμι Φέι Μπέικερ, η Τσαστέιν σχολίασε το σχέδιο της Ακαδημίας να παρουσιάσει οκτώ βραβεία - συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων -μια ώρα πριν από την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση (απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις).

«Θα είμαι απολύτως παρούσα στην παρουσίαση του Όσκαρ Μακιγιάζ. Και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνω δηλώσεις στο κόκκινο χαλί ή στο ABC… τότε ας γίνει έτσι», είπε η Τσαστέιν στο podcast «Next Best Picture».

Jordan Strauss/Invision/AP

Οι make-up artist Λίντα Ντάουντς, Στέφανι Ίνγκραμ και Τζάστιν Ράλεϊ απέσπασαν υποψηφιότητα για τις μεταμορφώσεις της Τσαστέιν, καθώς η αφήγηση της ταινίας για τη ζωή της διάσημης τηλε-ευαγγελίστριας εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες και η διάσημη ηθοποιός έχει αναγνωρίσει ότι η δουλειά του makeup team ήταν καθοριστική για τις διακρίσεις που έχει λάβει ως πρωταγωνίστρια της ταινίας.

Τζέσικα Τσαστέιν ως Τάμι Φέι Μπέικερ.
Τζέσικα Τσαστέιν ως Τάμι Φέι Μπέικερ.
Searchlight Pictures via AP

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι να τιμήσω τους απίστευτους τεχνίτες που εργάζονται στον κλάδο μας. Τόση προσοχή δίνεται στους ηθοποιούς, σωστά;... Είμαστε κατά κάποιο τρόπο το πρόσωπο της ταινίας, πηγαίνεις στο σινεμά και βλέπεις εμάς. Αλλά είναι πολλοί που δεν καταλαβαίνουν πόσα πέρα από έναν ηθοποιό είναι μια ερμηνεία».

Η 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα.

Δημοφιλή