ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/10/2021 09:56 EEST

Αττική: Κορυφαίος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός για το 2021

Πρωτιά στην Ευρώπη για την περιφέρεια της πρωτεύουσας που ανέδειξε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Xinhua News Agency via Getty Images

Αντικειμενικά να το θέσεις, η Αττική δύσκολα μπορεί να βρει αντίπαλο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, όσον αφορά τις δυνατότητες που προσφέρει, ως περιφέρεια, σε τουρισμό και αναψυχή.

Διότι θάλασσα μπορεί να έχουν κι άλλες περιοχές και μάλιστα κατάλληλη για κολύμβηση, όμως να βρίσκεται σε μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας, δε βρίσκεις, όπως και πολλά ακόμα.

Η Αττική, λοιπόν, αναδείχθηκε ως κορυφαίος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός στην Ευρώπη (Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021), στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards, επικρατώντας ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς διεθνώς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

Τα World Travel Awards είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που από το 1993 βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική» που εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων και έργων τοπικής αυτοδιοίκησης, υλοποίησε, τον σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας που κατέδειξε τα 10 συγκριτικά  πλεονεκτήματα που διαθέτει η Αττική.

Η Αττική απέσπασε το βραβείο καθώς προέταξε 10 πολύ βασικά ατού:

1. Διεθνές αεροδρόμιο με πολλές βραβεύσεις για το επίπεδο ασφάλειάς του

2. Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα

3. Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα  μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

4. Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας

5. Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά, - ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά

6. Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης 

7. Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής

8. Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην αθηναϊκή ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες

9. Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας,  χιονιού και απέραντου γαλάζιου

10. Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό.  

«Η ανακήρυξη της Αττικής μας, της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ελλάδας ως κορυφαίου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού για το 2021, επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες μας που -παρά την κρίση του Covid 19- οδήγησαν σε σημαντικές δράσεις.  Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης, με πόλεις και θάλασσες καθαρές, αλλάζει τα δεδομένα με τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και που θα μεταβάλλουν την εικόνα της Αττικής, καθιστώντας την ως ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.