Αγκινάρες με άνηθο και τσάγαλα

Γεύσεις και παιδικές μνήμες
.
.
.

Η άνοιξη είναι εδώ και ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά λαχανικά της εποχής είναι και οι αγκινάρες. Σήμερα ετοιμάζουμε αγκινάρες με τσάγαλα, χλωρά αμύγδαλα και επαναφέρουμε στο μυαλό μας παιδικές μνήμες, τότε που σαν γνήσιοι μύστες της άνοιξης σκαρφαλώναμε στις αμυγδαλιές δοκιμάζοντας τα λίγο στυφά αλλά πεντανόστιμα τσάγαλα!

Υλικά

6 αγκινάρας φρέσκες

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο

3 μεγάλα λεμόνια

200 γρ τσαγαλα ( χλωρα αμυγδαλα)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και κόβουμε στην μέση κάθετα. Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρούμε το μαλλί από την καρδιά της αγκινάρας και τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό αφού στύψουμε μέσα ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε όμοια κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια τα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τις πατάτες τα τσαγαλα τα καρότα και γυρίζουμε με την κουτάλα να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε και τις αγκινάρες αφού τις στεγνώσουμε πριν.

Ανακατεύουμε το φαγητό ανακινώντας την κατσαρόλα κυκλικά για να μην διαλυθούν οι αγκινάρες.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 35 – 40 λεπτά.

Ψιλοκόψουμε τον άνηθο και στύβουμε δυο λεμόνια.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε άνηθο, και τον χυμό λεμονιού

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη.