Άγρια δολοφονία στη Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροτομή

s-c-s via Getty Images

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ η δεύτερη νεκροτομή επί των σορών του ζευγαριού που βρέθηκε άγρια δολοφονημένο στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του στη Λευκωσία της Κύπρου. Το έγκλημα διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή Στρόβολος.

Με τις Αρχές να τηρούν σιγή ιχθύος αλλά με τις έρευνες να συνεχίζονται με ενταντικούς ρυθμούς ο αρχηγός της Αστυνομίας ο οποίος βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος το απόγευμα φάνηκε προβληματισμένος χαρακτηρίζοντας την υπόθεση δύσκολη, ιδιάζουσα και πρωτοφανή.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και διαβεβαίωσε πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εξιχνίαση» της υπόθεσης, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε ανακριτικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε επίσης ότι αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον ανήλικο γιο του άτυχου ζεύγους «αφού ολοκληρωθεί όλο το έργο και αφού συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία».

Τις νεκροτομές διενήργησε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας από το ΕΚΠΑ, Χαρά Σπηλιοπούλου, στην παρουσία των ιατροδικαστών Ελένης Αντωνίου και Μάριου Ματσάκη. Ο κ. Ματσάκης παρίστατο εκ μέρους της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σπηλιοπούλου, η οποία νωρίτερα το Σάββατο πραγματοποίησε αυτοψία στη σκηνή, κλήθηκε στην Κύπρο από τις Αρχές για να βοηθήσει στην διερεύνηση και εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ, η κ. Αντωνίου είπε ότι η επανεξέταση των σορών κρίθηκε αναγκαία λόγω του ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα αποτελέσματα τόσο της αυτοψίας στη σκηνή του εγκλήματος όσο και της νεκροψίας και της νεκροτομής «είναι ξεκάθαρα».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑLPHA όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, δεν απέκλεισαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να περάσουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάσουν τους κάδους σκουπιδιών, όπου ίσως ο δράστης να είχε πετάξει το μαχαίρι και άλλα τεκμήρια της άγριας δολοφονίας..