Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ότι γίνονται προετοιμασίες για να εξαπολυθούν βομβαρδισμοί στο Ιράν τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, η κατάσταση ακόμη είναι ρευστή και ενδέχεται να μεταβληθεί.
Ορισμένες από τις πηγές του Bloomberg ανέφεραν πως γίνονται σχεδιασμοί για βομβαρδισμούς το σαββατοκύριακο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να πλανάται αβεβαιότητα για το εάν οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον του Ιράν που εξαπολύθηκε την Παρασκευή 13η Ιουνίου. «Ίσως το κάνω. Ίσως δεν το κάνω. Ουδείς ξέρει τι θα κάνω», είπε.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως διεξάγει σειρά πληγμάτων στην Τεχεράνη και άλλες περιοχές του Ιράν.
Νωρίτερα, το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN μετέδωσε ότι ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα στην κεντρική Τεχεράνη και ότι αναχαιτίστηκαν drones στα όρια της πρωτεύουσας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν εξάλλου πως συνελήφθησαν 18 «πράκτορες του εχθρού» (του Ισραήλ) που συναρμολογούσαν drones για να εξαπολυθούν επιθέσεις στη Μασχάντ (ανατολικά).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- AFP