ΔΙΕΘΝΕΣ
25/12/2020 11:41 EET

Χάκερ απειλούν να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες «πριν και μετά» από επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Το Hospital Group, το οποίο έχει μεγάλη λίστα διάσημων πελατών, επιβεβαίωσε την επίθεση.

BSIP via Getty Images

Χάκερ έκλεψαν δεδομένα μιας μεγάλης αλυσίδας πλαστικής χειρουργικής και απειλούν να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες ασθενών «πριν και μετά», καθώς και άλλες λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Hospital Group, που έχει μια μακρά λίστα διάσημων πελατών, επιβεβαίωσε την επίθεση με ransomware. Όπως αναφέρθηκε, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη σελίδα της στο darknet, η ομάδα χάκερ που είναι γνωστή ως REvil γράφει πως οι «προσωπικές φωτογραφίες των πελατών» δεν ήταν «ευχάριστο θέαμα». Όπως υποστηρίζουν έχουν πάνω από 600 gigabytes φωτογραφιών ασθενών.

To Hospital Group, γνωστό επίσης και ως Transform Hospital Group, υποστηρίζει πως είναι κορυφαίο στη χώρα ως προς την απώλεια βάρους και την πλαστική χειρουργική. Έχει 11 κλινικές που ειδικεύονται σε βαριατρική χειρουργική, αυξητική στήθους, διορθώσεις θηλών και ρινοπλαστική.

Η εταιρεία διαφημιζόταν στο παρελθόν μέσω «endorsements» από διάσημους, αν και δεν το έχει κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι συμμετέχοντες σε reality παιχνίδια, τραγουδιστές όπως η Κέρι Κατόνα (Atomic Kitten), ηθοποιοί όπως η Τίνα Μαλόουν (Shameless) κ.α.

 

 

Το Hospital Group ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα συστήματα ΙΤ μας έχουν υποβληθεί σε παραβίαση ασφαλείας δεδομένων. Δεν έχουν παραβιαστεί λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών, μα σε αυτό το στάδιο κατανοούμε πως μπορεί να έχει αποκτηθεί πρόσβαση σε κάποια από τα προσωπικά δεδομένα ασθενών μας».

Η εταιρεία ανέφερε ότι έστειλε email σε όλους τους πελάτες της για την κυβερνοεπίθεση και ότι θα ερχόταν σε επαφή με άτομα προσωπικά στοιχεία των οποίων παραβιάστηκαν. Όπως γράφει το BBC, θεωρείται πως πολλές φωτογραφίες «πριν και μετά» δεν περιλαμβάνουν πρόσωπα ασθενών.

Η RΕvil, γνωστή ως Sodinokibi, είναι μια από τις πιο δραστήριες ομάδες ransomware.