Χατζηδάκης για υποκλοπές: Δεν πιστεύω ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου και της συζύγου μου

«Πρέπει να κληθούν όλοι αυτοί που διατείνονται ότι έχουν στοιχεία, να τα προσκομίσουν».
.
.
Eurokinissi

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει πέραν των θεσμικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, και θα προχωρήσουν και αυτή τη βδομάδα σε σχέση με αυτά τα λογισμικά που κυκλοφορούν, θα πρέπει να υπάρξει μία γρήγορη, σφαιρική, ολιστική και αποτελεσματική διερεύνηση από τη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να πάμε με τους συνήθεις ρυθμούς, δεν έχει νόημα να σέρνεται η δικαιοσύνη και να αποφανθεί το 2028 ή το 2030. Δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος με όλο αυτό. Και πρέπει να κληθούν όλοι αυτοί που διατείνονται ότι έχουν στοιχεία, να τα προσκομίσουν» δήλωσε στο Mega o υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνο το δικό του και της συζύγου του, «ιδιαίτερα από τον πρωθυπουργό».

«Για παράδειγμα, ο κ. Βαξεβάνης πήγε την προηγούμενη βδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεν του έδωσε κανένα στοιχείο, ενώ λέει ότι έχει αποδείξεις. Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, να καλέσει όσους πρέπει να κληθούν και να υπάρξει μία διερεύνηση όπως θα γινόταν σε κάθε κράτος δικαίου. Θα πρέπει το θέμα να ξεκαθαριστεί. Η χώρα έχει μία τεράστια πρόοδο κατά την άποψή μου, και κατά την άποψη των πολιτών που συνεχίζουν να στηρίζουν την ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια, και δεν μπορεί αυτή η πρόοδος να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει στον βάλτο, ενώ είχε χαράξει μία ευρωπαϊκή πορεία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του κ. Χατζηδάκη περιλαμβάνεται στις λίστες με τις υποτιθέμενες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που έδωσε στη δημοσιότητα το Documento. Ο ίδιος είπε στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ότι έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Από πλευράς του ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στα περί παρακολουθήσεων, δήλωσε πως «με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Δημοφιλή