Χωριό στην Ιταλία έχει 46 κατοίκους - Οι 30 είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Συμπεριλαμβανομένων μητέρας και γιου σε διαφορετικές παρατάξεις.
Clement LEONARD via Getty Images

Σε μια βραχώδη κορυφογραμμή της Ιταλίας, στα 827 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεσπόζει το μικροσκοπικό χωριό Ινγκρια, το οποίο έγινε διεθνώς γνωστό για έναν απίθανο λόγο: έχει 30 υποψήφιους στις επερχόμενενες δημοτικές εκλογές σε ένα σύνολο 46 κατοίκων.

Την τελευταία φορά που ο Ιγκόρ Ντε Σάντις έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στο χωριό που βρίσκεται λίγο έξω από το Τορίνο, κέρδισε εύκολα. Αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη πρόκληση στην προσπάθειά του για μια τέταρτη θητεία, αφού η μητέρα του εντάχθηκε σε αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο 42χρονος Ντε Σάντις ηγείται της διοίκησης από το 2009 και είχε ως βασικό αντίπαλό του έναν σύμβουλο της αντιπολίτευσης, τον 70χρονο Ρενάτο Πολέτο. Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη όταν ο Στέφανο Βενούτι, κάτοικος του Μιλάνου που έχει δεύτερο σπίτι στην Ινγκρια, έθεσε κι αυτός υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της μητέρας του Ντε Σάντις, και μάλιστα την έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του για τις τοπικές εκλογές στις 8-9 Ιουνίου. Συνολικά, 30 άτομα -περίπου τα δύο τρίτα των κατοίκων του χωριού- είναι υποψήφιοι στους τρεις συνδυασμούς.

Η Ινγκρια βρίσκεται στην κοιλάδα Σοάνα της Ιταλίας και αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με άλλα ορεινά χωριά, όπως ερήμωση, λιγοστέ; υπηρεσίες και πολύ χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από το 2022, όταν χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο «όμορφα» χωριά της χώρας, βρίσκεται αντιμέωπη και με την αύξηση του τουρισμού.

Παρά τον ανταγωνισμό, πάντως, ο Ντε Σάντις, του οποίου ο παππούς ήταν δήμαρχος της Ινγκρια για 30 χρόνια, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα ξανακερδίσει.

(με πληροφορίες από Corriere della Serra, Guardian)

Δημοφιλή