ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/03/2020 08:23 EET | Updated 05/03/2020 11:43 EET

Δέκα τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Θετική στον ιό και η σύζυγος του 67χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

s
sd

Δέκα είναι πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα αφού η σύζυγος του 67χρονου άνδρα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Πάτρα υπεβλήθη σε εξετάσεις και αποδείχθηκε πως έχει προσβληθεί από τον Covid-19. 

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει μεταφερθεί επίσης σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. 

Ο 67χρονος σύζυγός της εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού την Κυριακή και αρχικά μετέβη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ′ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας χωρίς όμως να αναφέρει το ιστορικό του και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Στη συνέχεια κατά την εκπόνηση των ιατρικών εξετάσεων διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στον ιό και τέθηκε σε απομόνωση. 

Σημειώνεται πως ελήφθησαν έκτακτα μέτρα και για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας όσο και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου  αφού τίθενται σε απομόνωση στο σπίτι τους δεκάδες εργαζόμενοι ενώ αναστέλλονται οι κλινικές δραστηριότητες των φοιτητών Ιατρικής Σχολής για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες τους σε Αίγυπτο και Ισραήλ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον ιό. Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 210.52.12.054.

Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.  Χρήσιμες πληροφορίες εδώ