Δεκάδες απάτες ηλικιωμένων με λεία 300.000 ευρώ

Ήταν πάντοτε καλοντυμένοι και ευγενικοί και κατάφερναν να αρπάζουν από τα θύματά τους χρήματα και κοσμήματα.
.
.
astynomia

Στόχος τους ηλικιωμένοι, κυρίως γυναίκες. Τους προσέγγιζαν, εμφανιζόμενοι ως φιλικά πρόσωπα συγγενών και λογιστές. Ήταν πάντοτε καλοντυμένοι και ευγενικοί και κατάφερναν να αρπάζουν από τα θύματά τους χρήματα και κοσμήματα.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οκτώ μέλη της σπείρας και να περάσουν χειροπέδες σε έξι από αυτά, τα οποία έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. Τους κατηγορούν για 46 απάτες, επτά απόπειρες απάτης, έξι κλοπές και τρεις ληστείες.

.
.
astynomia

Οι συλληφθέντες - σύμφωνα με τη δικογραφία - έπειθαν τα θύματά τους ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν την επιστροφή φόρου και ζητούσαν χρήματα για ένα παράβολο. Πήγαιναν μαζί με τα θύματά τους είτε στην τράπεζα είτε στο σπίτι τους και για να μην διακόψει κάποιο τηλεφώνημα την ενέργειά τους, ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνά τους, με το πρόσχημα ότι φορούσαν βηματοδότη

.
.
astynomia

Και οι έξι συλληφθέντες είναι άεργοι, με τη λεία τους να ξεπερνά τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών- τα θύματά τους είναι πολλαπλάσια, καθώς θεωρούν ότι δρούσαν ως συμμορία από το 2015.

.
.
astynomia

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό άνω των 23.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων και προσωπικά αντικείμενα σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητά τους, τα οχήματα των δραστών, καθώς και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.